Треба вести себе правильно: у Путіна висунули нові нахабні вимоги Зеленському
Категорія
Політика
Дата публікації

Треба вести себе правильно: у Путіна висунули нові нахабні вимоги Зеленському

Треба вести себе правильно: у Путіна висунули нові нахабні вимоги Зеленському
Джерело:  online.ua

У команді Путіна висунули нові звинувачення на адресу української влади і поставили чергові нахабні вимоги президенту України Володимиру Зеленському. Глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Росія не буде домовлятися про новий нормандський саміт, поки український лідер не виконає взяті на себе зобов'язання на попередньому саміті нормандської четвірки в Парижі. Зокрема, Москва вимагає, щоб Київ сів за стіл переговорів з бойовиками так званих "ЛНР" і "ДНР" і затвердив особливий політичний статус Донбасу на постійній основі в українському законодавстві. Про це Лавров заявив в ефірі одного з російських телеканалів 25 квітня, передає ONLINE.UA.

"Ми спостерігаємо повний саботаж у політичній частині паризьких домовленостей, де президент України Володимир Олександрович Зеленський взяв на себе зобов'язання нарешті домогтися включення «формули Штайнмаєра» в законодавство України, - сказав Лавров.

Глава російського МЗС наполягає на тому, щоб Київ негайно приступив до обговорення всіх правових аспектів особливого політичного статусу Донбасу і закріпив його в законодавстві України. Також в Москві чекають на створення так званої консультативної ради з представників Києва і бойовиків ОРДЛО в ТКГ в Мінську.

"Ми ніколи не будемо домовлятися про новий саміт, поки не будуть чесно, повноцінно і сумлінно виконані всі ті рішення, які приймалися в Парижі. Для їх виконання у Києва немає іншого шляху, окрім як вести себе "правильно" в Контактній групі і досягати домовленостей з Донецьком і Луганськом", - нахабно додав Лавров.

З усіх домовленостей в Парижі, на його думку, була виконана тільки одна, і то в досить скромних масштабах - відбувся обмін утримуваними особами. Провину ж за невиконання всіх інших домовленостей Лавров поклав на Зеленського та його команду.

"Нас особливо турбує, що в Україні не дуже компетентні люди починають займатися виконанням Мінських домовленостей. Там є віце-прем'єр, він же міністр з питань так званих тимчасово окупованих територій, який починає робити заяви за змістом підходів Києва до врегулювання в Донбасі, відкидаючи з порога ідею, підтриману головою офісу президента Володимира Зеленського Андрієм Єрмаком на переговорах із заступником керівника адміністрації президента Росії Дмитром Козаком ", - додав Лавров, говорячи про створення консультативної ради по Донбасу, ідея якої викликала серйозну протестну реакцію в українському суспільстві і парламенті.

При цьому Лавров підтвердив, що на наступному тижні має відбутися відеоконференція глав МЗС країн нормандської четвірки, до якої входять Росія, Україна, Німеччина і Франція. Він назвав майбутні переговори "досить важливими", але зазначив, що Москва не чекає від них особливого результату, так як на нові домовленості щодо Донабссу команда Путіна піде тільки тоді, коли Київ виконає всі вимоги Москви.

Нагадаємо, відеоконференція за участю міністрів закордонних справ Німеччини, Франції, України та Росії відбудеться 30 квітня. Зазначалося, що згоду на "нормандську зустріч" дали міністри всіх країн.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Путіна накинулися з їдкими звинуваченнями на Зеленського. У МЗС РФ звинуватили українського лідера Володимира Зеленського, канцлерку ФРН Ангелу Меркель і президента Франції Еммануель Макрона, а також їх офіційних представників в ТКГ - в "політичних іграх" і відступі від домовленості створити Консультативну раду з бойовиками ОРДЛО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?