Коли в Україні завершиться навчальний рік - в МОН нарешті прийняли рішення
Категорія
Україна
Дата публікації

Коли в Україні завершиться навчальний рік - в МОН нарешті прийняли рішення

Коли в Україні завершиться навчальний рік - в МОН нарешті прийняли рішення

Навчальний рік 2019-2020 в Україні завершиться в кінці травня. До цього часу навчання школярів буде проводитися дистанційно, але весь матеріал, який учні проходили вдома під час карантину, педагоги будуть повторювати в вересні, на початку нового навчального року. Дистанційно завершать навчальний рік і студенти вишів. Про це повідомила виконуюча обов'язки міністра освіти і науки Любомира Мандзій в інтерв'ю Радіо Свобода, передає ONLINE.UA.

"У червні точно не буде навчального процесу, буде закінчення навчального року, оформлення шкільних документів. МОН рекомендувало зберегти звичну структуру навчального року. Навчальний процес в навчальних закладах закінчувався в останній тиждень травня. Так і в цьому році. Уроки з використанням дистанційних технологій відбуватимуться до кінця травня", - підкреслила Мандзій.

Вона пояснила, що в вересні, на початку наступного навчального року, у всіх школах буде передбачено коригуюче навчання, в рамках якого вчителі пройдуть з учнями матеріал, який припав на карантин.

"Щоб вчителі могли з'ясувати, який матеріал, в якому обсязі освоїли їх учні, узагальнити цей матеріал, підсумувати. Тобто вони повинні "діагностувати" ситуацію з тим матеріалом, з яким учні працювали під час карантину. І це буде той час, коли вчителі зможуть, зрозумівши ситуацію, пояснити, повторити і узагальнити окремі теми для того, щоб вирівняти ситуацію з освоєним навчальним матеріалом", - уточнила в.о. глави МОН.

Що стосується вишів, то МОН вже розіслало рекомендаційні листи з рекомендаціями щодо завершення навчального року. У відомстві рекомендували вищим навчальним закладам завершити рік дистанційно, без зміщення сесій.

"Ми рекомендували підійти організовано до закінчення навчального року та закінчити його в терміни, які були передбачені, організувати дистанційно здачі іспитів і сесії. Якщо буде змінена епідеміологічна ситуація і будуть зняті обмеження щодо можливості відвідування установ вищої освіти, то, безперечно, заклади вищої освіти зможуть організувати іспити в аудиторіях", - сказала в.о. глави МОН.

Ситуація з випускними іспитами в вишах, за словами Мандзій, буде виглядати аналогічно.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в МОН не виключали продовження навчального року в Україні до 1 липня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?