Будемо приймати рішення - Разумков розкрив план Верховної Ради
Категорія
Україна
Дата публікації

Будемо приймати рішення - Разумков розкрив план Верховної Ради

Будемо приймати рішення - Разумков розкрив план Верховної Ради
Джерело:  interfax.com.ua

Наступного тижня Верховна Рада збереться на позачергове засідання. На порядку денному - кадрові призначення в Кабінет міністрів України, зокрема, голосування за нового віце-прем'єра з питань реформ, на посаду якого претендує колишній президент Грузії і ексглава Одеської області Михайло Саакашвілі. Про терміновий план Верховної Ради на найближчі дні 26 квітня повідомив спікер парламенту Дмитро Разумков, передає ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс.

"Остаточної інформації, коли відбудеться позачергове засідання Верховної Ради України на наступному тижні, ще немає. У мене є інформація, що депутати будуть звертатися з проханням провести позачергове засідання. Я думаю, що воно відбудеться в кінці тижня", - уточнив Разумков.

Спікер парламенту додав, що на цьому засіданні можуть бути розглянуті кадрові призначення в Кабінет міністрів України, хоча відповідне подання з боку Кабміну ще не зареєстровано в ВР.

"Наскільки мені відомо, є різні бачення кадрових призначень до Кабінету міністрів України, як у фракції" Слуга народу ", так і в інших фракціях. Говорити про те, коли відбудеться голосування, якщо це станеться, досить важко, тому що саме Рада буде приймати таке рішення", - зазначив Разумков.

Нагадаємо, 24 квітня в Кабміні відбулося кілька гучних звільнень. З посади зняли голову Державної митної служби Максима Нефьодова. Слідом за ним у відставку пішов і глава Державної податкової служби Сергій Верланов. Крім керівника митниці звільнили ще й заступників Нефьодова - Роберта Зелді, Дениса Шендрика і Сергія Пєтухова. Без посади залишився заступник голови Державної фіскальної служби Дмитро Венцковський.

Президент України Володимир Зеленський пояснив, пому так часто змінює міністрів. За його словами, кадрові ротації в Кабінеті міністрів України триватимуть, поки уряд не стане "ідеальним". Зеленський підкреслив, що під час його президентства не буде недоторканних політиків - і це стосується абсолютно всіх.

Раніше  ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський запропонував екс-главі Одеської області Михайлу Саакашвілі стати віце-прем'єром з питань реформ. Саакашвілі прийняв його і заявив, що готов надавати в парламенті свої пропозиції щодо необхідних змін - як частини урядової програми Кабміну Шмигаля.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?