Падіння літака МАУ: Ірану нагадали про жорсткі вимоги України
Категорія
Україна
Дата публікації

Падіння літака МАУ: Ірану нагадали про жорсткі вимоги України

Падіння літака МАУ: Ірану нагадали про жорсткі вимоги України
Джерело:  online.ua

Український міністр закордонних справ Дмитро Кулеба провів телефонні переговори з іранським колегою Мохаммадом Джавадом Заріфом. Тема розмови — знищення пасажирського літака МАУ в січні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу міністерства.

Іранська сторона проінформувала Київ щодо затримання низки службових осіб під час розслідування. Закордонний дипломат наполягає на готовності та бажанні Тегерану довести справу до кінця.

"Дмитро Кулеба зауважив, що Україна налаштована на подальший діалог із метою з’ясування всіх обставин трагедії, притягнення винних до відповідальності та виплати належних компенсацій рідним та близьким жертв катастрофи. Глава МЗС окремо підкреслив, що наполягає на доставці, відповідно до Чиказької конвенції, бортових самописців до України, з подальшим рішенням щодо місця їх розшифрування та дослідження за участі країн, громадяни яких загинули внаслідок трагедії", - зазначили у відомстві.

Окрім того, бесіда торкнулася найбільш болючої теми сьогодення — епідемії коронавірусу COVID-19.

Нагадаємо, український пасажирський літак Boeing 737 випадково (як стверджують вони самі) збили іранські військовослужбовці 8 січня. На борту знаходилися 167 пасажирів та 9 українців-членів екіпажу. Жодна людина не вижила у катастрофі, серед жертв — іранці, канадці, німці, шведи, британці. Усі країни виступили з жорсткими вимогами проти Ірану.

Як повідомляв ONLINE.UA, офіційний Тегеран звернувся до України з новою нахабною пропозицією після масштабної авіакатастрофи боїнга МАУ — команда президента країни Хасана Рухані хоче підписати з офіційним Києвом меморандуму про взаєморозуміння, який зобов’язує нашу державу та родини жертв рейсу, збитого над Тегераном, відмовитися від свого права на подальший розгляд справи через суд.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?