Зміни клімату: які популярні продукти ризикують зникнути через катастрофу
Категорія
Світ
Дата публікації

Зміни клімату: які популярні продукти ризикують зникнути через катастрофу

Зміни клімату: які популярні продукти ризикують зникнути через катастрофу
Джерело:  online.ua

Глобальні зміни клімату — це фактор, який може порушити усю сільськогосподарську систему світу. Через підвищення температури на планеті, зниження чи збільшення кількості опадів окремі продукти ризикують майже зникнути. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на National Geographic.

За даними журналу, у майбутні десятиріччя ринок звичних нам харчових продуктів може змінитися до невпізнавання. Окремі види їжі ризикують зникнути чи набути такої цінності, що зникнуть зі споживання простих людей.

1. Кава  — приблизно три чверті зерен здобувають під час вирощування на маленьких фермах. Підвищення температури та хвороби рослин драматично вплинуть на ціну.

2. Авокадо  — його дерева не полюбляють глобальне потепління. Ризики щодо цього фрукту стосуються ймовірного перенесення виробництва у більш відповідні для того умови у разі зміни клімату. Відповідним чином зміниться й ціна.

3. Креветки  — глобальні зміни клімату чимало впливають на океан та моря. Усі мешканці океану опиняться під ударом, що може зробити морепродукти менш апетитними й споживними.

4. Лосось  — він опинився під ризиком, бо експерти побачили загрозу для холодних водойм від нагріву планети. Різновид цієї риби можуть підтримати штучно — у промисловому аспекті. Тобто, його будуть більше вирощувати, ніж ловити як дичину.

5. Вино  — глобальна катастрофа торкнеться навіть алкоголю. Винні напої переживуть перехід у стан кліматичної кризи, однак виробникам доведеться попрацювати, щоб зберегти їх особливості — виноград не полюбляє таких змін.

6. Оливки  — можна спостерігати катастрофічні зміни на прикладі Італії. Через велику кількість дощів, вітер та холодний період їх виробництво у країні скоротилося удвічі. Італійський регіон у цьому — не єдиний.

7. Банани  — підвищення середньосвітової температури розширяє території, придатні для вирощування тропічних рослин. Утім, скористатися цією перевагою можна лише частково, оскільки водночас підвищилась активність грибків. Вони знищують плантації, як агресивна інфекція.

Як повідомляв ONLINE.UA, за підсумками березня в Україні подорожчала низка товарів. у Кабінеті міністрів назвали причини таких явищ. Деталі - за посиланням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?