Курйозний випадок: прикордонники упіймали француза-нелегала під час "цікавої подорожі"
Категорія
Події
Дата публікації

Курйозний випадок: прикордонники упіймали француза-нелегала під час "цікавої подорожі"

Курйозний випадок: прикордонники упіймали француза-нелегала під час "цікавої подорожі"
Джерело:  online.ua

Громадянина Франції затримали на українському кордоні з Польщею, коли той намагався його перетнути нелегально. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ДПСУ.

За даними прикордонників, 37-річного іноземця до того затримували їхні польські колеги. Саме від них служба отримала інформацію про ймовірного порушника — той вже отримував штраф під час спроби перетину.

"За дві години потому настирливий француз поплив в Україну через річку Західний Буг. На березі мокрого француза перестріли прикордонники Луцького загону, які й завершили його цікаву подорож. Зі слів правопорушника, Україна та Польща були лише початком у його довгій мандрівці, адже турист планував дістатися аж до Владивостока", - зазначили у ДПСУ.

Проти француза склали протокол про адміністративне порушення. Його повернули на польську територію, подальша його доля наразі невідома.

Слід зазначити, що за спробу чи вдалий перетин кордону поки межами спеціального пункту штраф коливається від 3 400 до 8 500 гривень. Іноземцям також загрожує заборона в'їзду до України на наступні після порушення 5 років.

Станом на 27 квітня жодна європейська країна не відновила рух через свої кордони. Утім, навіть якщо якась держава це зробить, це не гарантує реального відновлення перетину - необхідно "відкривати" й інші країни.

Як повідомляв ONLINE.UA, на українському кордоні через карантинні обмеження та епідемію COVID-19 закрили тимчасово 125 пунктів пропуску. Станом на середину квітня працювали ще 105. ДПСУ наголосила, що такі жорсткі заходи допоможуть країні пережити епідемію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?