Туреччина відкриває туристичний сезон - готелі тепер працюватимуть за новими правилами
Категорія
Світ
Дата публікації

Туреччина відкриває туристичний сезон - готелі тепер працюватимуть за новими правилами

Туреччина відкриває туристичний сезон - готелі тепер працюватимуть за новими правилами
Джерело:  online.ua

Незважаючи на попередження ВООЗ про небезпеку ранньої відміни карантину і відновлення туризму, Туреччина готується відкрити туристичний сезон 2020. Вже в кінці травня турецькі готелі почнуть приймати туристів зі своєї країни, але іноземці зможуть в них в'їхати не раніше кінця серпня. Важливо відзначити, що в умовах пандемії, готелі Туреччини будуть працювати за новими правилами. Зокрема, в туристичних зонах тепер не буде шведського столу та системи all inclusive. Про це повідомляє ONLINE.UА з посиланням на Hurriyet.

Міністр туризму і культури Туреччини Мехмет Ерсой уточнив, що Туреччина розраховує в кінці травня відкрити внутрішній туризм, іноземний - в серпні. Першими відкриються готелі, який отримають так званий "сертифікат здоров'я". В них скоротять кількість номерів для туристів, скасують шведський стіл і закриють будь-які інші відкриті буфети. Замість цього постояльців будуть обслуговувати по комплексному меню і стандартам, більш схожим на сервіс a la carte (а ля карт).

За оцінками влади, нові правила роботи можуть привести до підвищення вартості проживання в великих готелях, але при цьому зроблять більш затребуваним відпочинок в апартаментах і невеликих готелях.

Особливі правила введуть для аеропортів, готелів, музеїв, ресторанів - їх переобладнують так, щоб можна було дотримуватися дистанції. Туристичний транспорт будуть регулярно дезінфікувати, а працівники сфери послуг будуть проходити медогляд.

Крім того, на пляжах Туреччини хочуть майже вдвічі скоротити кількість лежаків. Через це також можуть значно злетіти ціни на пляжний відпочинок.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, коли і куди українці зможуть поїхати у відпустку в 2020 році. Незважаючи на те, що Туреччина, Греція та інші країни готуються до відкриття туристичного сезону, українці зможуть потрапити на море за кордоном тільки тоді, коли пандемія коронавіруса піде на спад і Європа дозволить в'їзд до своїх країн.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?