Олімпіаду-2020 можуть зовсім скасувати - у чому причина
Категорія
Спорт
Дата публікації

Олімпіаду-2020 можуть зовсім скасувати - у чому причина

Олімпіаду-2020 можуть зовсім скасувати - у чому причина
Джерело:  online.ua

Очільник організаційного комітету Олімпіади-2020 Йосіро Морі заявив, що Ігри можуть взагалі скасувати навіть після перенесення на 2021 рік. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Напередодні колишній прем'єр-міністр Японії наголосив, що ризики на тлі пандемії коронавірусу залишилися. За його словами, пізніше згаданого періоду Олімпіаду в Токіо провести неможливо.

Під час інтерв'ю Морі поставили питання про ймовірність подальшого відкладення, на період після 2021 року.

"Ні, у цьому випадку Олімпіада буде зірвана", - відповів він.

Утім, він зауважив, що організатори працюватимуть над проведенням Ігор 2021 року.

"Ми перенесли проведення Олімпіади на літо наступного року — після того, як ми виграємо битву... Ця Олімпіада виявиться набагато ціннішою за будь-які Ігри в минулому, якщо ми зможемо усе зробити", - додав Морі.

Водночас речниця Олімпіади-2020 в Токіо Маса Такая зауважила, що організатори поставили мету — провести змагання 2021 року, тож працюють у цьому напрямку.

Ризики для проведення становить відсутність вакцини проти коронавірусу COVID-19 та навіть незавершеність навіть найперспективніших розробок у цьому напрямку. Найбільше просунулися на цьому полі швейцарські вчені, які передбачають навіть почати вакцинацію у своїй країні вже восени.

Нагадаємо, через епідемію COVID-19 у світі зупинили майже всі професійні спортивні змагання — від футболу до олімпійських різновидів.

Як повідомляв ONLINE.UA, виконавчий комітет УЄФА провів відеоконференцію щодо продовження міжнародних футбольних чемпіонатів. Учасники обговорення ухвалили рішення про завершення усіх матчів сезону. Новий повинен розпочатися згідно зі спеціальним сценарієм — одним з двох розроблених.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?