Мінкульт уперше показав трейлер нової стрічки про Чорнобиль
Категорія
Культура
Дата публікації

Мінкульт уперше показав трейлер нової стрічки про Чорнобиль

Мінкульт уперше показав трейлер нової стрічки про Чорнобиль
Джерело:  online.ua

У вівторок, 28 квітня, оприлюднили перший трейлер нового документального фільму про Чорнобильську трагедію - "Артефакт Чорнобиля". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відеоролик та офіційні дані від Міністерства культури й інформаційної політики.

Стрічка — розслідування катастрофи із використанням архівів радянських спецслужб.

"Вийшов офіційний трейлер стрічки Артефакт Чорнобиля — українського сучасного документального фільму про розслідування Чорнобильської катастрофи на основі нещодавно розсекречених архівів КДБ, та її наслідків для України та всього світу зараз", - пояснили у Мінкульті.

Підтримку у створенні фільму надав Український культурний фонд, МКІП, Міністерство енергетики й захисту довкілля, Галузевий архів СБУ, Національний музей "Чорнобиль", Державне агентство з управління зоною відчуження, МГО "Центр ПРИП'ЯТЬ.ком".

Фахівці МКІП напередодні провели дослідження та з'ясували, що 60% українців сьогодення не знають дати Чорнобильської катастрофи. Інші 92% не обізнані щодо норм радіоактивності. Також відомство наводить статистику у 47% громадян, які довіряють фейкам про Чорнобиль, що прийшли з радянських часів.

Нагадаємо, вибух на четвертому енергоблоці ЧАЕС стався у ніч на 26 квітня 1986 року. Цей інцидент — наймасштабніша техногенна катастрофа за всю історію людства. Влада СРСР тривалий час приховувала правдиві відомості про неї та навіть не інформувала людей у перші часи й дні після вибуху.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно світ "відзначив" 34-ту річницю з моменту Чорнобильської трагедії. Український президент Володимир Зеленський у цей страшний і, все ж таки, пам'ятний день відвідав зону відчуження. Подробиці — за посиланням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?