Катастрофа MH17: журналісти назвали ім'я одного із головних фігурантів справи
Категорія
Світ
Дата публікації

Катастрофа MH17: журналісти назвали ім'я одного із головних фігурантів справи

Катастрофа MH17: журналісти назвали ім'я одного із головних фігурантів справи
Джерело:  online.ua

Журналісти із російської служби BBC вирішили дізнатися, ким насправді є один з головних фігурантів справи про збиття над Донбасом малазійського Boeing рейсу MH-17. Згідно з їхніми даними, у розслідуванні під іменем "Володимир Іванович" проходить чинний перший заступник керівника прикордонної служби ФСБ Росії генерал-полковник Андрій Бурлака. Що важливо розуміти, до схожого висновку також дійшли журналісти-розслідувачі із Bellingcat, передає ONLINE.UA.

Зазначається, що проросійські сили на Донбасі називали "Володимира Івановича" керівником всієї військової операції на Сході України. В матеріалах Об'єднаної слідчої групи (JIT) дуже багато разів згадується його ім'я. Окрім того, наявні записи його телефонних розмов з бойовиками, а також згадки про нього вищого керівництва окупаційних військ. Варто звернути увагу на те, що його накази виконував навіть представник російських окупаційних військ Ігор Стрєлков, який першим і розпочав військові дії на Донбасі.

Андрій Бурлака

Наразі відомо, що Андрій Іванович Бурлака народився в 1965 році в Радянській Гавані (Хабаровський край). У 1986 році закінчив училище для прикордонників, службу починав на кордоні в Середній Азії. У 1995 році закінчив Академію ФСБ, після чого працював керівником оперативних підрозділів в Тихоокеанському регіональному прикордонному управлінні та в Далекосхідному регіональному управлінні в Хабаровську. 13 років тому указом Володимира Путіна генерал-майор Бурлака був призначений начальником Сахалінського прикордонного управління ФСБ Росії. Пізніше його перевели в Москву, де він уже у званні генерал-лейтенанта спочатку працював начальником оперативно-організаційного управління прикордонної служби ФСБ Росії, а потім став заступником керівника цього відомства. Що важливо розуміти, Андрій Бурлака у 2014 році під час активних бойових дій на Донбасі тричі приїжджав в Ростов-на-Дону, який в той час був перевалочним пунктом для російських окупаційних військ.

Зазначається, що журналісти співставили голос "Володимира Івановича" та Андрія Бурлаки. Фоноскопічна експертиза показала як схожість, так і певні відмінності.

Нагадаємо, що 17 липня 2014 року у небі над Донбасом з ракети "Бук" збили пасажирський літак Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines. Лайнер здійснював рейс Амстердам – Куала-Лумпур. Загинули усі 298 пасажирів та члени екіпажу. Офіційне слідство підтвердило, що ракету "Бук", яка влучила в літак, привезли на окупований Донбас. Належала вона 53-й зенітно-ракетній бригаді Збройних сил Росії, яка розташована у Курській області. Кремль й досі відкидає усі звинувачення.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Україну відсторонили від розслідування справи MH17.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?