Франція остаточно "поховала" чемпіонат з футболу - уряд продовжив карантин
Категорія
Спорт
Дата публікації

Франція остаточно "поховала" чемпіонат з футболу - уряд продовжив карантин

Франція остаточно "поховала" чемпіонат з футболу - уряд продовжив карантин
Джерело:  online.ua

Національний чемпіонат Франції з футболу не будуть догравати через епідемію коронавірусу COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на французькі медіа.

За даними представників федерації країни, відповідне рішення - реакція на оголошення прем'єр-міністра Едуара Філіппа щодо карантинних обмежень. Напередодні обмеження у Франції пролонгували до липня, а заборону на масові заходи - до 31 серпня. Під них, зокрема, підпадають футбольні матчі.

Очільник федерації Ноель Ле Грае пояснив, що фінальною вважатимуть чинною таблицю Ліги 1. Організація у майбутньому обговорить ситуацію, що склалася внаслідок рішення уряду. Наразі невідомо, чи будуть оголошувати переможця чемпіонату.

"Звичайно, будуть проводитися обговорення у Лізі та федерації. Федерація ухвалюватиме остаточне рішення", - підкреслив Ле Грае.

Слід зазначити, що лідером турнірної таблиці під час оголошення про карантин був клуб "Парі Сен-Жермен". Його найближчий суперник - "Марсель", він зупинився трохи нижче з 12-бальною різницею.

Цікаво, раніше організатори національного турніру Бельгії оголосили про дострокове його припинення й оголосили переможця - клуб, який обіймав першу сходинку таблиці. В УЄФА таку ідею засудили й закликали країни не повторювати бельгійський досвід, оскільки організація працює над сценарієм завершення чемпіонатів.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Німеччині вже 9 травня хочуть відновити футбольний сезон, але за умови, що футболісти будуть дотримуватися радикальних обмежень. Спортсменам по протоколу заборонили займатися сексом і цілуватися, щоб не заразитися коронавірусом від коханих.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?