Потрібно садити: Разумков здивував неоднозначною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Потрібно садити: Разумков здивував неоднозначною заявою

Потрібно садити: Разумков здивував неоднозначною заявою
Джерело:  rbc.ua

Очільник Верховної Ради Дмитро Разумков виступив з гучною заявою - він зізнався, що не підтримує люстрацію в Україні. За його словами, під люстрацію потрапила значна кількість людей, які були ефективні і "не були замазані в гучних скандалах".  Натомість тих політиків, які були замішані у корупції, потрібно садити, а не звільняти. На думку спікера парламенту, відповідальність має бути персональною. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".

"Моє ставлення до люстрації досить специфічне: я її не підтримую. Поясню чому. Під люстрацію потрапило багато людей, які були ефективні і які об'єктивно не були замазані в гучних скандалах", - зазначив Дмитро Разумков.

Журналіст поцікавився у спікера, чи не хоче він сам ініціювати питання корекції закону про люстрацію. Разумков відповів, що для цього йому необхідно розуміти рівень підтримки такої ініціативи серед нардепів, "щоб це не було холостим пострілом".

Варто нагадати, що закон "Про очищення влади", поштовхом для розробки якого стали наслідки президентства Віктора Януковича, окреслює та визначає засади проведення перевірки держслужбовців та посадовців органів місцевого самоврядування і забороняє обіймати державні посади протягом 5 та 10 років певним категоріям фізичних осіб. Що важливо розуміти, Конституційний суд вже 5-й рік розглядає законність люстрації. На початку березня 2020 року ухвалення рішення знову перенесли.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава ВРУ Дмитро Разумков поділився важливими даними — він наголосив, що, найімовірніше, позачергове засідання парламенту відбудеться 30 квітня. За попередніми даними, початок запланований на 13:00.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?