Протест проти карантину: мітингарі та поліція влаштували сутички під Кабміном
Категорія
Події
Дата публікації

Протест проти карантину: мітингарі та поліція влаштували сутички під Кабміном

Протест проти карантину: мітингарі та поліція влаштували сутички під Кабміном
Джерело:  24 канал

Попри карантинні обмеження у центрі Києва організували протесту акцію у середу, 29 квітня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 канал".

За даними журналістів, учасниками протесту стали близько сотні підприємців. Вони перед будівлею Кабінету міністрів вимагали послаблення карантину, що дозволило б працювати малому та середньому бізнесу.

Активісти перекрили рух вулицею Грушевського, натомість присутня поліція поставила вимогу - звільнити проїжджу частину. Поміж ними сталися сутички з цього приводу.

Телеканал процитував власника кількох маленьких кав'ярень, який розкритикував тотальну зупинку у роботі закладів. Він навів приклад - великі мережі продовжують працювати "на виніс" та не зіткнулися з настільки великими втратами.

Мітингувальники зауважили, що готові дотримуватись усіх необхідних заходів безпеки. Вони готові нібито стояти перед Кабміном, доки його представники не ухвалять рішення. Урядове засідання відбудеться днем 29 квітня.

На акції посилено працюють правоохоронці.

"Аби не допустити порушень громадського порядку, на місці перебувають працівники поліції Києва та військовослужбовці Національної гвардії... Правоохоронці закликають організаторів та учасників акції дотримуватися норм чинного законодавства та карантинних обмежень і не порушувати громадський порядок", - додали у поліції.

Нагадаємо, жорсткий карантин триватиме в Україні до 11 травня. Лише після цього дня влада вводитиме послаблення - місцеві адміністрації опрацьовують покрокові стратегії з виходу.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Києві влада планує покроково послаблювати карантинні обмеження, для цього розробили окремий план. За словами мера Віталія Кличка, по-перше йдеться про невеликі непродовольчі магазини — до 300 метрів. Відкриття торгових центрів та великих магазинів — ще не на часі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?