Астрономи NASA показали, як гине та розпадається комета - яскраві світлини
Категорія
Технології
Дата публікації

Астрономи NASA показали, як гине та розпадається комета - яскраві світлини

Астрономи NASA показали, як гине та розпадається комета - яскраві світлини
Джерело:  online.ua

Астрономи космічного агентства NASA продемонстрували фактичну загибель комети за назвою Atlas. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт аерокосмічного відомства США.

Світлини зробили завдяки телескопу Hubble. Вони дозволяють побачити безпосередньо процес розпаду.

"Ці два кадри комети C/2019 Y4 (ATLAS), які були зроблені космічним телескопом Hubble 20 й 23 квітня, показують найточніший погляд на те, як виглядає розвал крихкої комети", - пояснили науковці.

У NASA додали, кадр від 20 квітня зафіксував щонайменше 30 уламків комети. Пізніше фото демонструє близько 25 фрагментів.

Комету Atlas зареєстрували 29 грудня 2019 року. За словами Куана Є, очільника команди Hubble з Мерілендського університету, вчені не так часто помічають комету у мить руйнування. Їх фрагменти зазвичай дуже темні, тож побачити їх важко.

Нагадаємо, телескоп Hubble запустили на орбіту ще 1990 року - 24 квітня апарат відсвяткував 30-річний ювілей. З моменту запуску він надав астрономам тисячі високоточних світлин глибокого космосу. Його ефективність зумовила відсутність викривлень, які створює земна атмосфера.

Вважається, що Hubble здатен працювати щонайменше до 2030 року. Лише у наступному десятиріччі передбачається його "вихід на пенсію".

Як повідомляв ONLINE.UA, NASA розповіло про швидкість польоту Міжнародної космічної станції, а також опублікувало відповідне відео в Twitter. В агентстві швидкість МКС порівнюють зі швидкістю літаків — станція нагадує дуже яскраву зірку, що летить у небі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?