Звичка сидіти зі смартфоном у компанії - вчені з'ясували, про що це говорить
Категорія
Технології
Дата публікації

Звичка сидіти зі смартфоном у компанії - вчені з'ясували, про що це говорить

Звичка сидіти зі смартфоном у компанії - вчені з'ясували, про що це говорить
Джерело:  online.ua

Експерти у галузі психології з'ясували, про що може свідчити так званий "фабінг" - звичка людини не відриватися від смартфона навіть у приємній компанії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Psychological Reports.

Вчені зауважили, що це може бути ознакою депресії. Йдеться про погану звичку переглядати стрічку новин у соціальних мережах, заглядали до електронних скриньок навіть у присутності співбесідника. такі люди навіть можуть відпускати фрази на кшталт "ти продовжуй, я уважно слухаю".

"Я помітив, що деяких клієнтів тягне заглядати в смартфон під час психотерапевтичної сесії", - цитує журнал психолога Наїфа Ергуна, співавтора дослідження з турецького Університету Мардіна Артуклу.

Для дослідження психологи обрали дві групи добровольців. Першу групу склали з 576 учасників, їх вік коливався від 18 до 76 років. Вони розповіли спеціалістам про свою звичку постійно перевіряти повідомлення.

Водночас інша група — з 510 учасників віком 18-58 років, розповіли дослідникам про співбесідників, які завжди сидять зі смартфонами в руках та не слухають їх.

На думку вчених, фабінг провокує напруженість між людьми. Воно може говорити про депресію, тривожність, низьку самооцінку, або приховану неприязнь до співбесідника.

Утім, фабінг — не завжди ознака самотньої людини. Це пояснюється тим, що такий користувач гаджетів не проводить кордону між реальним та віртуальним спілкуванням.

Як повідомляв ONLINE.UA, після 30 років в організмі людей починаються незворотні процеси старіння, які зачіпають і когнітивні здібності. Щоб зберегти пам’ять, мислення і зміцнити розумові здібності, потрібно постійно піддавати мозок багатозадачним навантаженням — вони є найпростішим і дієвим способом зупинити його старіння. Деталі дослідження — за посиланням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?