ОБСЄ висунула українській владі безкомпромісну вимогу
Категорія
Україна
Дата публікації

ОБСЄ висунула українській владі безкомпромісну вимогу

ОБСЄ висунула українській владі безкомпромісну вимогу
Джерело:  online.ua

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір заявив, що дуже стурбований через напад поліцейського на журналіста "hromadske" Богдана Кутєпова. Окрім того, він закликав українську владу негайно долучитися до розслідування та забезпечити всіх представників ЗМІ можливістю спокійно працювати на території країни. Про це Дезір написав в своїх соціальних мережах, передає ONLINE.UA.

"Я закликаю владу України розслідувати інцидент і забезпечити журналістам можливість працювати", - йдеться в офіційному повідомленні представника ОБСЄ.

Як відомо, 29 квітня українські поліцейські побили журналіста Богдана Кутепова, який вів прямий ефір біля Кабінету Міністрів. Представник ЗМІ знімав те, як мітингувальники виступали проти обмежень під час карантину. До нього підійшли поліцейські підрозділи ТОР і наказали покинути територію. Кутепов пояснив їм, що у нього є "службова необхідність" знімати акцію протесту. Журналіст поцікавився у поліцейських, чому він повинен піти з цього місця, на що один з поліцейських сказав: "Або прибираєш, або я зламаю". Після цього на журналіста напали і зламали техніку.

Як повідомляв раніше ОNLINE.UA, 27 квітня активісти із "Хто замовив Катю Гандзюк" влаштували акцію протесту під вікнами української генпрокурорки Ірини Венедіктової — вони запевняють, що Офіс генпрокурора "злив" справу про розслідування вбивства активістки. Також активісти стверджують, що замовник злочину Владислав Мангер домовився з прокуратурою на найвищому рівні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?