Боротьба з COVID-19 в Росії: у Путіна з'явилася нова серйозна проблема
Категорія
Політика
Дата публікації

Боротьба з COVID-19 в Росії: у Путіна з'явилася нова серйозна проблема

Боротьба з COVID-19 в Росії: у Путіна з'явилася нова серйозна проблема
Джерело:  online.ua

Ситуація з поширенням коронавірусу в Росії продовжує ускладнюватися - кількість заражень коронавірусом у РФ досягла 106 498 випадків. Станом на 30 квітня, кількість пацієнтів, що видужали, збільшилася до 11 619 осіб, померло 1073 людини. За останню добу в Росії підтверджено 7099 випадків нової коронавірусної інфекції. Останні події не могли не позначитися на рейтингу очільника Кремля Володимира Путіна. Згідно результатами опитування "Левада-центру", 48% росіян незадоволені діями Путіна і уряду Росії спрямованих на боротьбу з пандемією. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на опитування "Левада-центру", проведене на замовлення "Открытых медиа"

"Повністю схвалюють дії президента і уряду лише 46% росіян, 48% вважають їх неправильними. З них більша частина - 30% - називають дії федеральної влади недостатніми, ще 18% вважають їх надмірними", - сказано в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що ставлення до дій губернаторів і мерів РФ інше: їх схвалюють 50% населення, а не схвалюють 45%. Найменше дії влади РФ схвалюють в великих містах, чиє населення налічує більше 500 тис. осіб. Окрім того, соціологи змогли з'ясувати, як неробочі дні вплинули на життя росіян: 44% працюють як зазвичай, графік інших 56% змінився. З них 21% повністю або частково працюють з дому, 15% пішли у вимушену відпустку, повністю або частково втративши в зарплаті, 8% пішли у відпустку, зберігши зарплату.

Очільник"Левада-центру" Лев Гудков пояснює різницю в схваленні федеральних і регіональних влад з "віртуальним" характером дій президента РФ Володимира Путіна і уряду.

"Президент вмовляє населення сидіти вдома, уникає прямої відповідальності і нічого суттєвого не говорить, перекладаючи все на губернаторів і їх адміністрацію. Губернатори конкретніші і їх дії видно, що помітно населенню", - пояснив Гудков.

Зазначимо, що опитування проводили 24-27 квітня, в ньому брали участь 1608 осіб в РФ від 18 років.

Як повідомляв ONLINE.UA, 28 квітня глава Крелмя  Володимир Путін ухвалив нове рішення щодо обмежень у його країні під час пандемії коронавірусу COVID-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?