Коронавірус у Швеції: відсутність карантину пояснили турботою про здоров'я людей
Категорія
Світ
Дата публікації

Коронавірус у Швеції: відсутність карантину пояснили турботою про здоров'я людей

Коронавірус у Швеції: відсутність карантину пояснили турботою про здоров'я людей
Джерело:  online.ua

Шведська міністерка закордонних справ Анн Лінде стверджує, що карантин через COVID-19 у країні не ввели, бо той нашкодить здоров'ю людей. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Politico.

За словами дипломатки, влада ухвалила достатньо рішень щодо заходів проти поширення коронавірусу. Наразі там закривають ресторани, які порушили правила про утримання дистанції, та будинки літніх людей — для відвідування.

Лінде послалася на висновки Агентства суспільної охорони здоров'я. Фахівці назвали прогулянки на свіжому повітрі корисними для людей.

"Якщо ви замкнені всередині, існує ризик депресії, домашнього насильства, зловживання алкоголем", - пояснила міністерка.

Водночас шведський уряд може собі дозволити більш ліберальні обмеження — населення довіряє посадовцям.

Критики обраної моделі боротьби проти COVID-19 зауважили, що смертність від інфекції на території Швеції в 11 разів перевищує показники сусідньої Норвегії, де населення менше приблизно удвічі.

На думку Лінде, такі порівняння не говорять майже ні про що, оскільки ступінь ураженості країни визначають безліч чинників. Держави по-різному класифікують ситуацію.

Нагадаємо, станом на 30 квітня у Швеції підтвердили 20 тисяч випадків коронавірусу. З них смертельних близько 2,4 тисячі. Дані оприлюднив Університет Джона Гопкінса.

Загалом у світі 3,2 мільйона інфікованих коронавірусом людей. Не пережили хворобу 227 тисяч.

Як повідомляв ONLINE.UA, ситуація з поширенням коронавірусу в Росії продовжує ускладнюватися — кількість заражень коронавірусом у РФ досягла 106 498 випадків. Станом на 30 квітня, кількість пацієнтів, що видужали, збільшилася до 11 619 осіб, померло 1073 людини. Це не аби як вплинуло на рейтинг Володимира Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?