Поверніть чортову свободу: Ілон Маск обурився через "фашистський" карантин у США
Категорія
Світ
Дата публікації

Поверніть чортову свободу: Ілон Маск обурився через "фашистський" карантин у США

Поверніть чортову свободу: Ілон Маск обурився через "фашистський" карантин у США
Джерело:  online.ua

Співзасновник SpaceX і Tesla Ілон Маск виступив із грубою критикою проти карантину, який ввели у Сполучених Штатах через коронавірус COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CNN.

На думку бізнесмена, обмеження на тлі епідемії — це порушення базових прав людей, які їм гарантує конституція.

"Я б назвав це "примусовим ув’язненням людей в їхніх будинках" проти всіх їхніх конституційних прав і, на мій погляд, це є порушенням свобод людей жахливими й неправильними способами... Це недемократично", - зауважив Маск.

Він порівняв введені заборони із "фашизмом".

"Поверніть людям чортову свободу!" - резюмував підприємець.

Цікаво, що голова космічного титану SpaceX водночас активно почав твітити на підтримку скасування обмежень. Його підписники розділилися на два табори. Хтось здивувався, що Маск дотримується такої позиції, а хтось похвалив його за відвертість. Коментарі останніх бізнесмен передбачувано пролайкав.

Водночас Маск підтримав владу штату Техас — там анонсували часткове відкриття ресторанів та підприємств вже цієї п'ятниці, 1 травня.

Нагадаємо, тим часом у Сполучених Штатах виявили понад мільйон інфікованих COVID-19 американців. Країна стала найбільшим підтвердженим осередком інфекції - цього місяця вона обігнала навіть сумнозвісні Італію та Іспанію. Станом на 30 квітня там померла вже 61 тисяча людей.

Як повідомляв ONLINE.UA, шведська міністерка закордонних справ Анн Лінде стверджує, що карантин через COVID-19 у країні не ввели, бо той нашкодить здоров’ю людей.За словами дипломатки, влада ухвалила достатньо рішень щодо заходів проти поширення коронавірусу, але з нею не погоджуються експерти. Деталі — за посиланням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?