ПАРЄ хоче відновити роботу в онлайн-режимі - чому це дуже небезпечно для України
Категорія
Політика
Дата публікації

ПАРЄ хоче відновити роботу в онлайн-режимі - чому це дуже небезпечно для України

ПАРЄ хоче відновити роботу в онлайн-режимі - чому це дуже небезпечно для України

30 квітня Парламентська асамблея Ради Європи має намір ухвалити рішення про те, щоби відновити свою роботу і провести літню сесію. Варто звернути увагу на те, що питання відновлення роботи асамблеї, зупиненої через пандемію коронавірусу, буде детально та уважно розглядатися на засіданні Постійного комітету ПАРЄ – органу, який у міжсесійний період має право ухвалювати рішення тієї ж ваги, як і рішення всієї асамблеї. Ці дані вже підтвердили анонімні джерела "ЄП" в кількох делегаціях, передає ONLINE.UA.

"Попри попередні офіційні заяви секретаріату ПАРЄ, Постком вирішив не обмежуватися лише процедурними питаннями та має намір ухвалити також кілька змістовних рішень – у тому числі, затвердити порядок денний літньої сесії 22-26 червня. При цьому, оскільки можливість проведення сесії у Страсбурзі є під питанням, буде обговорюватися можливість "віртуальної сесії" в онлайн-режимі, що, імовірно, потребуватиме внесення змін до регламенту", - сказано в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що дане рішення поки не ухвалили, хоча ймовірність цього дуже висока.

Що важливо розуміти усім українцям, онлайн-сесія обмежує можливості переконувати інших депутатів і посилює потужних гравців, на кшталт Росії - саме тому рішення про перехід до віртуальної роботи є дуже небезпечним саме для України.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що нардепка із фракції "Слуга народу" та глава української делегації у ПАРЄ Єлизавета Ясько екстрено звернулася до президента України Володимира Зеленського з важливим попередженням — вона назвала нові мінські домовленості очільника ОПУ Андрія Єрмака російською пасткою та закликала команду президента не підписувати документ про створення консультативної ради з представниками ОРДЛО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?