Штучне походження COVID-19: американська розвідка встановила істину
Категорія
Світ
Дата публікації

Штучне походження COVID-19: американська розвідка встановила істину

Штучне походження COVID-19: американська розвідка встановила істину
Джерело:  online.ua

Спецслужби Сполучених Штатів закрили питання щодо версії про штучність походження коронавірусу COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Associated Press.

На думку експертів, інфекцію не створювали люди в лабораторних умовах. Також вона не стала продуктом генної модифікації. Утім, дійсне походження COVID-19 ще залишається загадкою.

"Однак розвідка продовжить ретельно перевіряти інформацію, щоб визначити, чи почався спалах в результаті контакту з інфікованими тваринами або нещасного випадку в лабораторії в Ухані", - оголосили спецслужби.

Відповідне доручення напередодні спецслужбам дали в адміністрації президента США Дональда Трампа. Їм необхідно було перш за все з'ясувати, чи міг Китай разом з Всесвітньою організацією охорони здоров'я приховати наявну інформацію про нову інфекцію.

Нагадаємо, низка європейських країн водночас із Вашингтоном виступили з критикою політики Китаю щодо епідемії коронавірусу. Пекін звинуватили у наданні неповних даних і тривалому приховуванні небезпеки, яку становить спалах в Ухані.

Однією з версій походження вірусу є історія про уханьську лабораторію, де його вивчали. COVID-19 інфікував одного з представників установи, однак той цього спочатку не помітив — і поширив його у суспільстві. Утім, це лише неперевірене припущення, поки його дійсно не підтвердять.

Станом на 30 квітня у світі виявили 3,2 мільйона інфікованих коронавірусом людей.

Як повідомляв ONLINE.UA, американський інфекціоніст Ентоні Фаучі вважає можливим виготовити сотні мільйонів доз вакцини проти коронавірусу COVID-19 до січня 2021 року. Для цього необхідно успішно провести клінічні дослідження.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?