Світовий банк повідомив українцям чудові новини
Категорія
Економіка
Дата публікації

Світовий банк повідомив українцям чудові новини

Світовий банк повідомив українцям чудові новини
Джерело:  online.ua

Україна отримає додаткове фінансування від Світового банку в розмірі 150 млн доларів, які виділять для соціальної підтримки українців. З них 50 млн доларів будуть спрямовані на заходи по боротьбі з поширенням пандемії коронавіруса для бідних сімей. Одноразові виплати також отримають люди похилого віку і ті, хто є одержувачем соціальної допомоги в зв'язку з інвалідністю. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Світового банку.

Повідомляється, що рада директорів Світового банку 30 квітня затвердила додаткове фінансування в рамках проєкту "Модернізація системи соціальної підтримки населення України" з метою розширення і вдосконалення соціальної допомоги сім'ям з низьким рівнем доходу.

"Тисячі українських сімей вже мають труднощі з оплатою комунальних послуг через втрату доходів. Пенсіонери не можуть дозволити собі купувати навіть найнеобхідніші ліки та продукти харчування через зростання цін. Важливо допомогти цим людям шляхом прискорення соціальних виплат і підвищення їх адресності", - зазначив Алекс Кремер, виконуючий обов'язки директора Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України.

Відзначається, що додаткове фінансування буде також направлено на надання грантів на відкриття малого бізнесу в рамках проєкту "Рука допомоги". Така фінансова допомога забезпечить підтримку бідному населенню в отриманні нових навичок, в пошуку роботи або відкритті власної справи.

Нагадаємо, протягом наступних 1,5 років Світовий банк має намір надати 160 млрд доларів фінансової підтримки, щоб допомогти державам світу захистити бідні верстви населення, надати підтримку бізнесу і прискорити економічне відновлення.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Кабмін прийняв рішення виділити 6 млрд гривень Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?