Будемо відміняти - глава МОЗ обнадіяв українців планами щодо карантину
Категорія
Україна
Дата публікації

Будемо відміняти - глава МОЗ обнадіяв українців планами щодо карантину

Будемо відміняти - глава МОЗ обнадіяв українців планами щодо карантину
Джерело:  online.ua

Вже з 11 травня в Україні почнуть відміняти обмеження по карантину, так як ситуація із захворюваністю на коронавірус в країні це дозволяє зробити. Такими обнадійливими планами з українцями поділився глава МОЗ Максим Степанов на брифінгу 1 травня, передає ONLINE.UA.

"Україні вдалося уникнути пікової захворюваності. Ми пішли іншим шляхом, ніж європейські країни. Ми розуміємо, що люди втомилися від карантину, і я ще раз хочу підкреслити, ми кожен день аналізуємо ситуацію і готуємо пом'якшення вже з 11 травня. 11 травня ми будемо робити пом'якшення, так як на сьогоднішній день це дозволяє ситуація ", - запевнив Степанов.

Але це буде можливим, якщо українці проведуть травневі свята вдома, щоб не спровокувати зростання захворюваності в країні. Степанов підкреслив, що для країни вкрай важливо, щоб українці утрималися від відвідування масових заходів - це дозволить не допустити критичного поширення коронавіруса в Україні.

"Ніхто не збирається продовжувати карантин, якщо цього не вимагатиме ситуація. Ніхто не збирається безпідставно тримати закритими магазини і парки. Починаючи грубо порушувати карантинні вимоги, подумайте не тільки про себе, а й про своїх рідних і близьких, яких ви можете після цього інфікувати. Я закликаю провести травневі свята вдома, щоб швидше почати виходити з карантину ", - закликав Степанов українців.

Глава МОЗ вважає неприпустимим рішення місцевої влади декількох міст скасувати деякі обмеження по карантину до 11 травня. Зокрема, він згадав Черкаси, де з 1 травня дозволили місцевим жителям відвідувати парки і зелені зони, а також роботу більшості магазинів, ринків і салонів краси.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що станом на 1 травня в Україні зафіксовано 10 861 випадків зараження коронавірусом. За останню добу захворіли коронавірусом ще 455 українців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?