Ви загралися - Аваков жорстко відреагував на гучний скандал зі скасуванням карантину
Категорія
Україна
Дата публікації

Ви загралися - Аваков жорстко відреагував на гучний скандал зі скасуванням карантину

Ви загралися - Аваков жорстко відреагував на гучний скандал зі скасуванням карантину
Джерело:  online.ua

У зв'язку з частковим скасуванням карантину в Черкасах поліція розпочала кримінальне провадження стосовно місцевої влади. На гучний скандал уже відреагував і глава МВС Арсен Аваков. Він публічно звернувся до мера Черкас і заявив, що той загрався в політичні ігри, ризикуючи при цьому здоров'ям і життям людей. Аваков пригрозив жорстким реагуванням на перевищення повноважень місцевою владою Черкас. Про це він написав на своїй сторінці в соцмережі, передає ONLINE.UA.

"Пане голово міста Черкас, ви загралися! Припиніть ризикувати здоров'ям і життям людей заради політичних ігор! Реагування буде жорстким", - написав Аваков.

Нагадаємо, виконком Черкаської міськради дозволив працювати перукарням, салонам краси, об'єктам спортивної інфраструктури, літнім майданчикам кафе, магазинам непродовольчих товарів і меблів, книгарням, ринкам, ярмаркам, паркам, скверам та атракціонам напередодні, 30 квітня - це рішення повністю суперечить постанові Кабміну, який раніше продовжив карантин в Україні до 11 травня. Нацполіція вже порушила кримінальну справу, пояснивши це тим, що місцева влада Черкас вийшла за рамки своїх повноважень, оскільки є постанова Кабміну, яка забороняє такі дії.

"Таким чином керівництво міськради ігнорує вимоги уряду і свідомо в період пандемії наражає на небезпеку громадян та жителів області. І це при тому, що в Черкаській області зафіксовано 296 випадків захворювання на коронавірус (6 - за добу), з них 112 - у Черкасах, дев'ять осіб померли (1 - за добу) ", - підкреслили в поліції.

Черкаське відділення поліції внесло відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 325 КК України, яка передбачає покарання за порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням і масовим отруєнням. Максимальна санкція статті - від 5 до 8 років позбавлення волі. Підкреслюється, що в Черкасах поліцейські будуть проводити превентивну роботу серед малого та середнього бізнесу, а в разі ігнорування заборони - залучати їх до адміністративної відповідальності.

Раніше дії влади Черкас засудив і міністр охорони здоров'я Максим Степанов. Він зазначив, що ослаблення карантину в Черкасах може привести до катастрофічних наслідків. При цьому чиновник додав, що діям влади міста буде дана оцінка правоохоронних органів.

Як повідомляв ONLINE.UA, Зеленський і Аваков вирішили всерйоз взятися за кількох мерів, які не закрили продовольчі ринки на період карантину.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?