Рішення прийнято - українцям приготували новий приємний сюрприз
Категорія
Україна
Дата публікації

Рішення прийнято - українцям приготували новий приємний сюрприз

Рішення прийнято - українцям приготували новий приємний сюрприз
Джерело:  online.ua

Карантин по коронавірусу приніс чимало труднощів українцям, але влада робить все для того, щоб полегшити життя громадянам країни. Про це 1 травня заявив президент України Володимир Зеленський, який повідомив, що вже прийнято рішення щодо програми дешевих кредитів для малого і середнього бізнесу, щодо збільшення допомоги безробітним, а також по виплатам компенсації зарплат українцям, які змушені були залишити роботу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу українського лідера.

"Я знаю, що карантин приніс чимало труднощів бізнесу і громадянам. З перших днів ми робимо все, щоб хоч трохи полегшити вам життя. Хочу відзначити недавні кроки в цьому напрямку, за якими вже прийняті рішення", - заявив Зеленський.

Український глава уточнив, що на програму кредитів для малого і середнього бізнесу під 3-5% буде виділено 30 млрд гривень. У ній зможуть взяти участь навіть ті підприємці, які не працювали під час карантину, а отже, не зможуть показати банку дохід. Для них гарантом виступить держава, тому, за словами Зеленського, вони отримають необхідні гроші.

Додатково 6 млрд гривень українська влада виділить на збільшення мінімальної допомоги по безробіттю, а також на допомогу роботодавцям, які через коронавірус зупинили свою діяльність. Вони зможуть отримати від держави компенсацію для виплати зарплат своїм працівникам.

"А ще в процесі запуску - одна з антикризових програм соціального захисту сімей. Якщо ви фізична особа - підприємець першої або другої груп платників податків, ви зможете отримати допомогу на дитину у віці до десяти років", - додав Зеленський, уточнивши, що мова йде про виплати в розмірі близько 2 тисяч гривень.

Президент додав, що саме для підтримки українців і представників малого бізнесу уряд вирішив дозволити роботу продуктових ринків. Але він нагадав про жорсткі вимоги до їхньої роботи під час карантину.

"Це було важливим для громадян і малого бізнесу. Ми це зробили. І тепер очікуємо кроків назустріч з боку власників ринків. Будь ласка, будьте відповідальними, забезпечте для продавців і відвідувачів безпечні умови. Інакше ринки, які будуть порушувати правила, будуть закриті знову. Упевнений , цього не хочеться нікому ", - підсумував президент.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що З еленський терміново звернувся до українців і нагадав, що карантин почнуть скасовувати в Україні вже через 10 днів, але за умови, якщо громадяни країни продовжать дотримуватися обмеження і залишаться на травневі свята вдома.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?