Ми повинні це зробити - Меркель і Макрон виступили з екстреним зверненням
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми повинні це зробити - Меркель і Макрон виступили з екстреним зверненням

Ми повинні це зробити - Меркель і Макрон виступили з екстреним зверненням
Джерело:  online.ua

Сьогодні ніхто не має імунітету від коронавіруса, тому кожна людина стоїть перед глобальною загрозою. Подолати виниклу кризу допоможе тільки вакцина, заради створення якої вирішили об'єднати зусилля багато світових лідерів. До них приєдналися канцлерка Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон. У своєму спільному зверненні вони виступили із закликом розпочати збір коштів загальним обсягом 7,5 млрд євро на розробку вакцини і ліків від коронавіруса. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Ми справді в небезпеці, поки в безпеці не будемо ми всі - кожне село, кожне місто і кожна країна світу. Це єдиний в своєму роді і воістину глобальний виклик. І ми повинні неодмінно створити кращі умови для його подолання. Потрібно зібрати кращі і найздібніші голови світу, щоб розробити вакцини, лікування і терапії, щоб наш світ знову зробити здоровим. Ми готові керувати глобальної реакцією і підтримати її", - йдеться в спільній заяві Меркель і Макрона, яку підтримали прем'єр-міністри Італі і та Норвегії Джузеппе Конте і Ерна Сульберг, глава Євроради Шарль Мішель і голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйен.

З таким зверненням світові лідери виступили перед терміновим засіданням Єврокомісії, яка 4 травня скликає міжнародну донорську конференцію в режимі онлайн, щоб зібрати кістяк 7,5-мільярдної суми на діагностику, запобігання і лікування коронавіруса. Головною метою ініціативи є розробка загальнодоступною вакцини.

"Кошти, які ми мобілізуємо, започаткують безприкладне глобальне співробітництво між вченими і регулюючими органами, промисловістю і урядами, міжнародними організаціями, фондами та представниками системи охорони здоров'я. Коли ми зможемо розробити вакцину, яка буде зроблема зусиллями всього світу для всього світу, вона буде унікальним глобальним суспільним благом 21 століття. Разом з нашими партнерами ми беремо на себе зобов'язання зробити її доступною для всіх. Сьогодні світ проти коронавіруса. Разом ми переможемо", - підкреслили впливові політики.

Нагадаємо, за останню добу в світі діагностували майже 95 тисяч нових випадків захворювання коронавірусом, а це майже на 10 тисяч випадків більше, ніж в попередній день. Найбільше кількість хворих зростає в США - там виявлено понад 36 тисяч нових випадків, у Росії - приріст хворих становить 7933 за добу, в Великобританії - 6201, Іспанії - 3648.

Загальна кількість хворих на коронавірус в світі на ранок 2 травня досягає 3 401 318. Майже 237 тисяч людей померли від ускладнень, викликаних хворобою. У цьому 1 081 705 людей вилікувалися від коронавируса.

В Україні наразі зафіксовано 11 411 випадків зараження, з яких 279 закінчилися летально. За останню добу виявлено 550 нових випадків зараження. Вже 1498 українських громадян змогли перемогти COVID-19.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Меркель, Макрон та інші світові лідери звернулися до своїх громадян  з попередженням про небезпеку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?