Б'ють по нам - окупанти Криму знову збунтувалися проти росіян
Категорія
Україна
Дата публікації

Б'ють по нам - окупанти Криму знову збунтувалися проти росіян

Б'ють по нам - окупанти Криму знову збунтувалися проти росіян
Джерело:  online.ua

Окупаційна "влада" українського Криму знову збунтувалася проти росіян. Так званий "глава Криму" Сергій Аксьонов поскаржився, що майже всі нелегальні міні-готелі забиті російськими туристами, які завозять коронавірус на півострів. Він пригрозив усім масовими перевірками і штрафами через порушення карантину. Про це Аксьонов заявив 3 травня на засіданні оперативного штабу з протидії COVID-19, передає ONLINE.UA з посиланням на росЗМІ.

"Вчора мені дзвонили колеги. У Чорноморському, Ленінському та Сакському районах приїжджих дуже багато. Це б'є по нас, по ситуації. Незаконні міні-готелі, хто займався таким бізнесом в житлових будинках. Мені зараз дзвонять - заповнені майже всі. Кому війна, кому мать родная ", - заявив Аксьонов.

Окупант визнав, що "влада" Криму проґавила схему, по якій росіяни приїжджають на український півострів. За його словами, російських туристів привозять по Кримського мосту на таксі з краснодарськими номерами, а потім пересаджують в авто з кримськими номерами. Він пригрозив масовими перевірками прибережних міні-готелів найближчим часом.

Нагадаємо, з 1 травня окупанти закрили в'їзд на територію українського Криму для росіян - в'їзд дозволений тільки по пред'явленню кримської прописки або права власності на житло, але за умови обов'язкової самоізоляції за місцем проживання на 14 днів. Всі інші громадяни, які приїжджають з усіх регіонів Росії, а також з-за кордону, на той же термін поміщаються в обсерватор.

Раніше окупанти підкреслювали, що в Криму і Севастополі склалася дуже складна ситуація з поширенням коронавіруса, який туди завозять люди саме з території РФ. При цьому там не вистачає медикаментів, засобів захисту і тестів, а також закриваються деякі лікарні через підозри, що вони стали розсадниками вірусу.

На 3 травня, за даними окупантів, в Криму зареєстровано 105 випадків коронавірусної інфекції, в Севастополі - 89, при цьому двоє людей померло.

Як повідомляв ONLINE.UA, кримчани в шоці від нового свавілля Путіна. Справа в тому, що російські окупанти вирішили повністю знищити Кримський природний заповідник - найбільший заповідник на території півострова і одну з головних визначних пам'яток Криму. На цей раз, згідно з постановою уряду Росії, Крим вирішили позбавити від 70% земель, що входять в Природний Заповідник України. Тобто, більше 20 тисяч гектарів Кримського заповідника, тепер підуть під зону рекреації, або отримають статус земель господарського значення і будуть використані для оборони, житлового будівництва та інших потреб Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?