Український військовий корабель відкрив вогонь в Чорному морі - що сталося
Категорія
Україна
Дата публікації

Український військовий корабель відкрив вогонь в Чорному морі - що сталося

Український військовий корабель відкрив вогонь в Чорному морі - що сталося
Джерело:  online.ua

Флагман Військово-морських сил України фрегат "Гетьман Сагадачний" знову вийшов в Чорне море та під час стрільб знову зафіксував порушення Росією міжнародного морського права. Зокрема, українські моряки помітили розвідувальні кораблі і танкери агресора в захоплених і стратегічно важливих районах. Примітно, що росіяни злякалися і намагалися приховати свою незаконну присутність в українських територіальних водах. Моряки швидко спустили російський триколор з флагштока, щоб його не зафіксували українські військові. Видовищне відео стрільб та факти порушення Росії було опубліковано в видовищному відео на пресслужбою ВМС України, повідомляє ONLINE.UA.

Відзначається, що в рамках навчань екіпаж "Гетьмана Сагайдачного" виконував стрільби з артилерійської установки АК-100 і знищив умовного противника із зенітної автоматичної артилерійської 30-ти міліметрової установки - АК-630, яка здатна випускати до 5 тисяч снарядів на хвилину. Крім того, вперше за кілька років фрегат провів стрільби з пускового ракетного комплексу ПК-16. Його використовують для забезпечення радіоелектронних перешкод: вони створюють так звані "хмари" і збивають з курсу наведені на корабель ракети.

Військові моряки підкреслили, що під час виходу в море зафіксували чергові порушення морського права з боку РФ - зокрема вони помітили присутність розвідувальних кораблів країни-агресора в українських територіальних водах. А в районі Голіцинського газоконденсатного родовища, що належить Україні і незаконно розробляюється Росією, екіпаж флагмана спостерігав, як російський танкер, який рухався із захопленого морського району, спустив російський прапор, щоб утруднити фіксацію порушення.

Раніше ONLINE.UA соообщает, що українські кораблі морської охорони терміново вийшли в море. На початку 2020 року ці фірми після ремонту повернулися на службу і провели навчальні стрільби.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?