Поширення пандемії в Україні - з'явився новий прогноз вчених
Категорія
Україна
Дата публікації

Поширення пандемії в Україні - з'явився новий прогноз вчених

Поширення пандемії в Україні - з'явився новий прогноз вчених
Джерело:  online.ua

Вчені із різних куточків планети продовжують уважно слідкувати за ситуацією із поширенням пандемії та озвучувати свої прогнози. Так, нещодавно у Світовому центрі даних "Геоінформатика і сталий розвиток" при КПІ ім. Ігоря Сікорського зробили прогноз щодо того, наскільки довго коронавірус затримається в Україні. Результати дослідження науковці вже оприлюднили на своєму офіційному сайті, передає ONLINE.UA.

"Для України функція швидкості зміни кількості випадків COVID-19 набуває свого максимуму на 51-52 день від першого зареєстрованого хворого, а саме на другу половину квітня 2020 року. Після досягнення цього максимуму, в результаті жорстких карантинних заходів в країні, повинен відбутися "перелом" попередньої тенденції і початися зниження швидкості зростання кількості випадків захворювання (функція кількості захворювань на COVID-19 повинна змінити характер з експоненціального на лінійний). В цілому, в третій декаді квітня 2020 так це і сталося", - сказано в прогнозі.

Окрім того, зазначається, що до третьої декади травня 2020 імовірним буде наростання пандемії зі змінним характером (лінійне зростання може тимчасово переходити в експоненціальне і навпаки). За словами фахівців, це пояснюється найгіршим в Європі дотриманням режиму карантину (мобільність автомобільного та пішого пересування в Україні в півтора-два рази вища, ніж в країнах Європи), низьким відсотком проведених тестів на коронавірус (в 3,5-8 разів нижче, ніж в Європі), одним з найвищих в Європі відсотком інфікованих лікарів (19,1% від загальної кількості хворих) і деякими іншими несприятливими факторами.

"Протягом третьої декади травня цілком ймовірним може бути пік поширення. Повільне згасання пандемії коронавірусу може відбуватися протягом найтеплішої пори року в Україні, з кінця травня до кінця серпня 2020 року, у міру поступового набуття населенням колективного імунітету, поліпшенням роботи системи охорони здоров'я, підвищенням соціальної відповідальності та свідомості населення", - зазначають дослідники.

Що важливо розуміти, протягом осінньо-зимового періоду 2020-2021 років не відкидається варіант появи другої хвилі пандемії.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, президент Володимир Зеленський заявив,  що обмежувальні заходи для боротьби з коронавірусом діятимуть в Україні до 11 травня, однак країна з цього тижня почне готуватися до виходу з карантину.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?