Буде покарання: Аваков зробив останнє попередження українцям
Категорія
Україна
Дата публікації

Буде покарання: Аваков зробив останнє попередження українцям

Буде покарання: Аваков зробив останнє попередження українцям
Джерело:  online.ua

4 травня очільник Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков анонсував жорстке покарання для закладів та торгових точок, які ігнорували карантинні обмеження та попередження влади. Він також звернув увагу українців на те, що протягом останніх декількох днів поліція склала 10 330 протоколів про порушення карантинних норм. Про це глава відомства повідомив під час позачергового засідання Кабінету міністрів, передає ONLINE.UA.

"Ми провели за останні три дні перевірку 162 супермаркетів, у тому числі Епіцентр, Нова лінія та інші. Зараз є протоколи про порушення. У тому числі, 94 протоколи за супермаркетами, 29 протоколів за Епіцентром, 140 протоколів за об'єктами харчування", - зазначив Арсен Аваков.

За його словами, в Епіцентрі і Новій лінії були випадки, коли продавали меблі і предмети електроніки, що заборонено карантином.

"Тому буде покарання", - зазначив глава МВС.

Окрім того, у столиці під час карантину виявили роботу відразу декількох ресторанів.

 "У тому числі, ресторани в Києві: "Виноградний Хутір", "Моншер", "Велюр", "Фабіус". Всі ці ресторани, на наш погляд, порушили вимоги карантину. Мають місця адміністративні протоколи, вважаю, що суди нас підтримають у цьому", - додав Арсен Аваков.

 Також глава МВС наголосив, що лідером з порушення карантину є Рівненська область.

"Загалом перевірка встановила порушення майже по кожній області. Ми маємо в лідерах, як це не дивно, Рівненську область. Це я говорю про об'єкти харчування. У нас є 26 випадків, коли працювали з порушеннями кафе або ресторани. Донецька область - 17, Харківська - 14 Запорізська - 12", - підсумував Арсен Аваков.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, у Світовому центрі даних "Геоінформатика і сталий розвиток" при КПІ ім. Ігоря Сікорського зробили прогноз щодо того, наскільки довго коронавірус затримається в Україні. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?