Україна може все втратити - G7 закликає Зеленського зупинитися
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна може все втратити - G7 закликає Зеленського зупинитися

Україна може все втратити - G7 закликає Зеленського зупинитися
Джерело:  online.ua

США, Канада, Франція, Велика Британія, Німеччина, Італія та Японія, які є постійними членами Великої сімки, а також влада Євросоюзу зробили жорстке попередження команді українського лідера Володимира Зеленського та іншим впливовим політикам. Вони заявили, що якщо Верховна Рада ухвалить законодавство, яке порушить незалежність антикорупційних органів, то Україна може втратити міжнародну підтримку. Про це офіційні представники G7 написали в Твіттері, передає ONLINE.UA.

Велика сімка вкотре нагадала міжнародній спільноті, що підтримує незалежні антикорупційні органи в Україні.

"Законодавство, яке порушило би незалежність цих інституцій, загрожує траєкторії реформ в Україні та підтримці міжнародної спільноти", - йдеться у повідомленні G7.

Варто звернути увагу на те, що скандал розгорівся навколо глави НАБУ Артема Ситника, оскільки нещодавно суд визнав останнього корупціонером. Все через відпочинок у готелі в Рівненській області. Як виявилось, за готель нібито заплатив не сам Ситник, а невідомий чоловік. Він згодом і поскаржився прокуратурі. Спочатку очільника оштрафували на 3 тисячі 400 гривень. Адмінпорушення полягає в тому, що він мав вказати в декларації цей подарунок.

Згодом у парламенті зареєстрували законопроєкт №3133 авторства Олексія Гончаренка ("Європейська солідарність"). Схвалення закону дозволить звільняти голову НАБУ за адміністративне правопорушення, пов'язане з корупцією. Оскільки правопорушення скоєне у 2017 – 2019 роках, а тому, згідно з законопроєктом, Ситника можуть звільнити заднім числом. Що важливо розуміти, це напряму суперечить Конституції України.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, глава місії МВФ в Україні Рон ван Роден попередив офіс українського лідера Володимира Зеленського, що можливі зміни законодавства про НАБУ призведуть до перегляду дій Фонду в Україні. Вказано, що представник МВФ надіслав лист з попередженням заступникам голови ОПУ Юлії Ковалів та Андрію Смирнову.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?