Депутати завдали потужного удару по планам Зеленського - що відбувається
Категорія
Політика
Дата публікації

Депутати завдали потужного удару по планам Зеленського - що відбувається

Депутати завдали потужного удару по планам Зеленського - що відбувається
Джерело:  online.ua

4 травня стало відомо про те, що до Конституційного Суду України надійшло подання щодо конституційності закону про відкриття ринку землі, який минулого тижня підписав глава держави Володимир Зеленський. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт КСУ.

"Сьогодні, 4 травня 2020 року, до Конституційного Суду України надійшло конституційне подання 48 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України окремих положень закону України Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обороту земель сільськогосподарського призначення від 31 березня 2020 р. 552-IX і окремих положень Земельного кодексу України", - йдеться в повідомленні.

Народні обранці наголошують, що вважають закон не відповідним низці статей Конституції України. До прикладу, нардепи згадують про те, що закон був прийнятий о 00:42 31 березня, тобто після завершення дня 30 березня, який був визначений часом проведення позачергового пленарного засідання.

Окрім того, депутати звертають увагу КСУ на те, що розгляд поправок і пропозицій до законопроекту відбувався з порушенням процедури - в залі було менш як 226 депутатів, тобто, поправки не мали навіть гіпотетичного шансу на прийняття. Також автори подання згадують про статтю 13 Конституції, в якій зазначається, що земля належить українському народу і тільки він, а не парламент та президент, може вирішувати, як нею розпоряджатися.

Як відомо, 28 квітня глава держави Володимир Зеленський підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення" № 552-ІХ.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно перший заступник спікера українського парламенту Руслан Стефанчук під час погоджувальної ради 30 квітня заявив, що у Верховній Раді завершили роботу над першим законопроєктом з блоку народовладдя щодо всеукраїнського референдуму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?