Німеччина ухвалила остаточне рішення про Північний потік 2 - що відомо
Категорія
Світ
Дата публікації

Німеччина ухвалила остаточне рішення про Північний потік 2 - що відомо

Німеччина ухвалила остаточне рішення про Північний потік 2 - що відомо
Джерело:  online.ua

У федеральному уряді Німеччини підтримали рішення щодо завершення будівництва газогону "Північний потік 2". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт кабінету міністрів країни.

За поясненням у документі, офіційний Берлін планує підтримувати усі компанії, які беруть участь у реалізації. Проєкт посадовці назвали економічно вигідною перспективою.

На думку німецької влади, енергетична безпека країни опинилася у небезпеці після гальмування будівництва потоку. Утім, інфраструктура ФРН знаходиться у досить диверсифікованому стані для забезпечення ресурсами в умовах тимчасової зупинки будівництва.

Берлін зауважив, що вважає американські санкції проти компаній-будівників недоречними. Утім, країна не виступатиме проти Сполучених Штатів у суперечці щодо матеріальної компенсації.

Нагадаємо, "Північний потік 2" започаткували у Кремлі. Він повинен постачати газ до Німеччини дном Балтійського моря. Проти нього уже виступила низка європейських країн. Вони посилаються на надмірну залежність регіону від російського палива.

Серед держав "проти" - Україна. Офіційний Київ наголосив, що "Північний потік-2" ставить під загрозу транзит газу з Росії до інших європейських країн.

Російська сторона намагалася добудувати газогін ще до кінця 2019 року та давала відповідні обіцянки. Проєкт не добудували станом на початок травня 2020 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, російський газопровід "Північний потік-2", через який Москва має намір поставляти газ в Європу в обхід України, не виведуть з-під дії газової директиви ЄС. Таке несподіване рішення прийняв німецький регулятор — воно стане ударом по проєкту і по нафтогазовій компанії "Газпром".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?