Це вперше за 4 роки: стало відомо про нове рішення України щодо РФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Це вперше за 4 роки: стало відомо про нове рішення України щодо РФ

Це вперше за 4 роки: стало відомо про нове рішення України щодо РФ
Джерело:  Enkorr

Україна вперше за останні 4 роки відновила імпортні поставки автомобільних бензинів з Росії - це сталося в кінці квітня. Першими на це рішення зважилися "Західна нафтогазова компанія" і "Євростандарт". Про це Enkorr  повідомили в "Консалтинговій групі А-95" з посиланням на дані власного дослідження, передає ONLINE.UA.

Вдалося з'ясувати, що бензин марки А-92 поступив в Україну залізницею з Московського НПЗ компанії "Газпром нєфть". В кінці квітня - на початку травня ЗНГК оформила імпорт близько 400 тонн бензину, "Євростандарт" - 115 тонн.

"4 травня ЗНГК почала пропонувати А-92 Московського НПЗ в дрібнооптовому сегменті з нафтобази у Василькові (Київська обл.).Востаннє поставки бензинів з Росії в Україну залізницею здійснювалися в 2016 році. Тоді за підсумком року було поставлено близько 22 тис тонн (трохи більше 1% від балансу ринку)", - сказано в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що у 2016 році майже всі поставки здійснювалися з Орського НПЗ компанії "Орськнєфтєоргсінтез", що входить в групу "Сафмар" Михайла Гуцерієва. Найбільшими імпортерами тоді виступали також ЗНГК і "Євростандарт".

"Разом з автомобільним бензином "Євростандарт" і ЗНГК з кінця квітня почали імпортувати дизельне пальне виробництва Московського НПЗ "Газпром нєфті". Після 2016 року поставки дизпального з Московського НПЗ в Україні не фіксувалися", - додає видання.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в українському уряді звернули увагу на стрімке падіння гуртової ціни на бензин  і дизельне пальне. Фахівці наголошують, подібних цін не було з 2014 року — вони прогнозують, що можна очікувати на значне здешевшання цін на заправках.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?