Під Києвом росіянин погрожував вибухом у багатоповерхівці: його знешкодила поліція
Категорія
Події
Дата публікації

Під Києвом росіянин погрожував вибухом у багатоповерхівці: його знешкодила поліція

Під Києвом росіянин погрожував вибухом у багатоповерхівці: його знешкодила поліція
Джерело:  online.ua

На Київщині правоохоронні органи провели операцію для знешкодження іноземця, який погрожував підірвати багатоповерховий дім. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт Нацполіції.

За наявними даними, штурмував квартиру зловмисника батальйон особливого призначення. Жодна людина не постраждала під час інциденту.

"Так, вчора у с. Святопетрівське невідомий нахабно відібрав мобільні телефони у трьох місцевих жителів. Одній з потерпілих при цьому погрожував ножем. Після скоєння двох зухвалих грабежів та розбійного нападу, нападник забарикадувався у власній квартирі і з вікна викрикував погрози підірвати багатоповерхівку", - пояснили у поліції.

Після затримання з'ясувалося, що винуватець події — іноземець, громадянин РФ.

"В ході невідкладного обшуку в оселі затриманого, слідчі поліції виявили та вилучили один викрадених з телефонів, ніж та інші речові докази. На місці події також працювала кінологічна служба. В ході огляду квартири, жодних вибухових предметів чи речовин не виявлено", - зазначили правоохоронці.

Порушнику загрожує ч. 1 та ч. 2 ст. 186 УКУ про грабіж, ч. 2 ст. 187 про розбій, а також ч. 1 ст. 259 щодо неправдивого повідомлення про небезпеку громадян. Про затримання вже проінформували російське посольство та МЗС України.

Згідно з позицією поліції, росіянин може отримати як покарання ув'язнення на термін від 7 до 10 років із конфіскацією майна.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно колишній заступник голови КМДА Володимир Слончак отримав від суду нічний домашній арешт. Суддя Максим Вишняк підтримав позицію прокуратури, але частково — та просила цілодобовий домашній арешт. Порушнику необхідно бути вдома з 23:00 до 06:00 щодня, до 27 червня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?