NASA показало крижану Зірку смерті - її потрібно побачити кожному
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

NASA показало крижану Зірку смерті - її потрібно побачити кожному

NASA показало крижану Зірку смерті - її потрібно побачити кожному
Джерело:  online.ua

Співробітники NASA не втомлюються вражати світ неймовірними світлинами із космосу та розповідати про зірки та планети, про існування котрих чимало з нас навіть не здогадується. Цього разу агентство показало місяць, який дуже схожий на зірку смерті із саги "Зоряні війни". Перші світлини були опубліковані на офіційній сторінці космічного агентства в Instagram, передає ONLINE.UA.

Що важливо розуміти, на фото насправді крижаний місяць Сатурна - Мімас. На його поверхні з одного боку помітний величезний кратер. Він отримав назву кратер Гершеля. Саме через це космічне тіло має схожість із Зіркою Смерті з фільмів "Зоряні війни". Окрім того, вказано, що фото були зроблені за допомогою космічного корабля Кассіні. Він перебував на орбіті Сатурна в 2004-2017 роках.

Найцікавіше те, що у коментарі до знімків в NASA також поставили хештег #StarWarsDay. Це свято 4 травня відзначають шанувальники культової саги Джорджа Лукаса "Зоряні війни" у всьому світу. Саме у такий незвичний спосіб американські астрономи вирішили привітати усіх фанатів фантастичної історії.

Нагадаємо, що Мімас  — десятий за віддаленістю від планети і сьомий за розміром природний супутник Сатурна, був відкритий В. Гершелем у 1789 році. Він має сферичну форму. Діаметр 400 км. Радіус орбіти 185,5 тис. км. На супутнику присутній великий кратер, який має назву Гершель, діаметром 130 км. Це, скоріш за все, слід падіння велетенського метеориту.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно британським астрономам з Університету Бірмінгема вдалося зафіксувати унікальне явище —  вони виявили найяскравіший і аномальний вибух  зірки наднової.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?