Разумков скликає термінове засідання Ради - що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Разумков скликає термінове засідання Ради - що сталося

Разумков скликає термінове засідання Ради - що сталося
Джерело:  online.ua

5 травня очільник українського парламенту Дмитро Разумков підписав Розпорядження про скликання позачергового пленарного засідання Верховної Ради України дев’ятого скликання. Зазначається, що дане рішення спікер ухвалив у зв’язку з вимогою 156 народних обранців та відповідно до частини восьмої статті 19 Регламенту ВРУ. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України.

Дмитро Разумков скликає позачергове пленарне засідання на 14 годину 7 травня 2020 року, на якому розглянути наступні питання:
1) проект Закону України про внесення змін до деяких законів України з метою підвищення спроможності системи охорони здоров'я України протидіяти поширенню коронавірусної хвороби COVID-19 (реєстр. № 3380);
2) проект Закону України про внесення змін до Закону України "Про захист населення від інфекційних хвороб" (щодо визначення розмірів обов'язкового державного страхування працівників державних і комунальних закладів охорони здоров'я, зайнятих у сфері захисту населення від інфекційних хвороб) (реєстр. № 3376).
2. Керівнику Апарату Верховної Ради України В.Штучному забезпечити підготовку і проведення позачергового пленарного засідання Верховної Ради України 7 травня 2020 року та поінформувати народних депутатів України про питання, розгляд яких заплановано на ньому.

 Варто зазначити, що нещодавно очільник партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко заявив, що опозиційні фракції і групи при підтримці трьох депутатів від "Слуги народу" зібрали 150 голосів для скликання позачергового засідання Верховної Ради. Він розповідав, що підписанти вимагають розглянути три законопроекти. За його словами, перший із них передбачає виплату медпрацівнику страховки у 200 тис. грн в разі захворювання, а в разі смерті - виплата складе 1,5 млн грн. Друга ініціатива стосується тест-систем і третя - виплати надбавок до заробітних плат медпрацівникам, залученим до протиепідемічних заходів.

Як повідомляв ONLINE.UA, 30 квітня український парламент сколихнув новий резонансний конфлікт  — заступниця очільника Верховної Ради Олена Кондратюк публічно висварила народних обранців, які прийшли на засідання без масок.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?