Розслідування проти Януковича: у генпрокурора пояснили, що чекає на політика-втікача
Категорія
Політика
Дата публікації

Розслідування проти Януковича: у генпрокурора пояснили, що чекає на політика-втікача

Розслідування проти Януковича: у генпрокурора пояснили, що чекає на політика-втікача
Джерело:  online.ua

Нещодавнє рішення суду щодо президента-втікача Віктора Януковича відкриває шлях для процедури його екстрадиції, оголосили в Офісі генерального прокурора України. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу відомства.

У понеділок, 4 травня, суддя підтримав дозвіл на арешт одіозного політика — у заочному порядку.

Йдеться про слідчий процес стосовно узурпації влади у вересні-жовтні 2010 року. Тоді Янукович протизаконно отримав додаткові повноваження як президент.

"Ці владні повноваження відносилися до повноважень законодавчої і виконавчої влади, внаслідок повернення неконституційним способом дії Конституції України від 28 червня 1996 року. Зазначене рішення суду дає право стороні обвинувачення почати відносно Януковича процедуру екстрадиції", - зауважили в ОГП.

Також офіс анонсував звернення прокурорів до суду із проханням про дозвіл на спеціальне досудове розслідування.

Нагадаємо, суд в України визнав Януковича винним у цілій низці злочинів, пов'язаних з політикою — державній зраді, пособництві агресору та його спробі змінити кордон чи території країни.

Офіційний Київ вже звертався до РФ щодо екстрадиції колишнього президента. Кремль передбачувано відмовив.

Нагадаємо, Віктор Янукович знаходиться на російській території з лютого 2014 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, Державне бюро розслідувань викликало для проведення допиту екслідера України Віктора Януковича. Мета виклику — набуття процесуального статусу та відповідні слідчі й процесуальні дії в рамках кримінальної справи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?