Принципово нова економіка: Міненерго пояснило ідею про майнінг на АЕС
Категорія
Економіка
Дата публікації

Принципово нова економіка: Міненерго пояснило ідею про майнінг на АЕС

Принципово нова економіка: Міненерго пояснило ідею про майнінг на АЕС
Джерело:  online.ua

Міністерство енергетики та захисту довкілля України обговорює ідею про використання надлишкової електроенергії з АЕС для майнінгу криптовалюти. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на публікацію відомства у Facebook.

За даними структури, в Україні спостерігають профіцит електроенергії. Одним з його чинників став коронавірус COVID-19.

"Для української енергетики це означає більш серйозні виклики, на які держава, влада і суспільство мають реагувати оперативно, застосовувати нові підходи, адже йдеться про майбутнє України як модернової держави", - зауважили у міністерстві.

Роль бізнесу у цій ситуації — бути драйвером для відновлення економіки. Інший підхід - "радянська модель", коли держава підтримує ресурсами певні напрямки, призведе до корупційних зловживань коштом з кишень українців.

"Проте є інший шлях до успішного майбутнього. Можемо реально трансформувати "пасив" у "актив". Маючи профіцит атомної генерації, один із сучасних інструментів використання надлишкової електроенергії – спрямування її на майнінг криптовалют. Це не лише дозволяє зберегти гарантоване навантаження на АЕС, але й дасть можливість підприємствам залучити додаткові кошти. Тобто відкриває шлях до принципово нової економіки, нових підходів, нової системи ринку", - пояснило міністерство.

Водночас відомство обговорює ідею формування центрів обробки даних неподалік від АЕС.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства визначилися зі стратегією підтримки середнього та малого бізнесу в умовах карантину. За словами міністра Ігоря Петрашка, першим пунктом стало послаблення для закладів та установ карантинних обмежень після 11 травня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?