США поставили Путіну безкомпромісний ультиматум по Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

США поставили Путіну безкомпромісний ультиматум по Донбасу

США поставили Путіну безкомпромісний ультиматум по Донбасу
Джерело:  Голос Америки

Росія розв'язала війну на Донбасі і зобов'язана її припинити шляхом виконання Мінських угод, які російський глава Володимир Путін і його команда з першого дня узгодження порушують. Офіційний Київ чітко визначив свою позицію і наміри досягти мирного вирішення конфлікту. Так що тепер, відновлення миру на Донбасі залежить від бажання Путіна, який досі вбиває громадян іншої країни на території цієї країни. Такий безкомпромісний ультиматум очільнику Кремля поставив заступник помічника Держсекретаря США Джордж Кент, передає ONLINE.UA з посиланням на Голос Америки.

Кент, говорячи про можливість провести місцеві вибори на Донбасі, зазначив, що зараз це неможливо через те, що там перебувають російські військові. Можливість чесного голосування, на думку представника Держдепу США, з'явиться лише за умови повного припинення вогню, виведення Росією своїх військ і отримання Україною контролю над її кордоном.

"Головним чином, перед тим, як навіть почати говорити про умови для проведення місцевих виборів, необхідно гарантувати безпеку. Україна повинна отримати контроль над міжнародним кордоном. Я думаю, президент Володимир Зеленський і його команда чітко визначила свою позицію. Вони чітко висловили свої наміри досягти мирного вирішення конфлікту. Так що це залежить від того, чи мають бажання Путін і його команда припинити війну і припинити вбивати громадян іншої країни на території цієї країни ", - підкреслив американський дипломат.

Він нагадав, що головним інструментом вирішення конфлікту на Донбасі залишаються Мінські домовленості. Тому Росія, яка з самого першого дня порушувала і продовжує порушувати ці угоди, повинна виконати взяті на себе зобов'язання.

"Це війна, яку розв'язала Росія. І Росія може її припинити. Російські сили продовжують вбивати українців на українській території ... Вони порушували Мінські домовленості з моменту підписання. Це війна, в якій продовжують гинути люди. Українці гинуть на своїй власній території. І саме Росія повинна виконати зобов'язання, які вона на себе взяла ", - поставив вимогу Кремлю представник Держдепу.

На закінчення дипломат додав, що ще десятки українців незаконно утримуються Росією і в полоні у підтримуваних нею бойовиків.

"Багато що ще треба зробити для звільнення інших полонених. Також багато роботи по розведенню сил", - підсумував Кент.

Важливо нагадати, що Україна запропонувала політичним радникам лідерів країн-членів Нормандського формату перезавантажити роботу Тристоронньої контактної групи в Мінську. Офіційний Київ також запропонував залучити до роботи в підгрупах ТКГ як запрошених осіб, які представляють окремі райони Донецької і Луганської областей, внутрішньо переміщених осіб, які були змушені покинути ці райони після травня 2014 року.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський підписав важливий указ щодо переговорів з РФ і ОРДЛО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?