Держдеп США неочікувано озвучив звинувачення українському телеканалу - всі подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

Держдеп США неочікувано озвучив звинувачення українському телеканалу - всі подробиці

Держдеп США неочікувано озвучив звинувачення українському телеканалу - всі подробиці
Джерело:  online.ua

Високопосадовець Держдепу США, який особисто відповідає за відносини з Україною, під час онлайн-дискусії "Зміцнення відносин США зі Східною Європою під час пандемії" озвучив гучні звинувачення українському ЗМІ. У Держдепі США заявили, що телеканал "1+1", показавши сюжет про нібито роботу "американських біолабораторій" в Україні, повторив фейк російської пропаганди. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт американського відомства.

Кент почав стверджувати, що цю історію в Україні "у гру ввів" Віктор Медвечук, якого Кент назвав "улюбленим українцем Путіна".

"Український телеканал "1+1", власником якого є олігарх Коломойський, повторив російську дезінформацію, яка стосувалась лабораторій", - прокоментував Кент показ скандального телесюжету на українському телеканалі.

На його думку, коли приватний телеканал повторює брехню, це свідчить про брак журналістської цілісності.

"Я думаю, кожен повинен спитати у них (про відповідальність - ред.), але це не те питання, яке США підніматимуть на урядовому рівні, це приватне медіа. І це підкреслює важливість мати активне незалежне розслідувальне медіа - у кожній країні", - додав американський дипломат.

Варто нагадати, що 27 квітня телеканал "1+1" в своєму проекті "Секретні матеріали" розповів, що в Україні "секретно" працюють біологічні лабораторії США, які нібито можуть бути причетні до розробки бактеріологічної зброї і спалахів підозрілих хвороб. Окрім того, не можнай й забувати про те, що 15 квітня на сайті партії "Опозиційна платформа - За життя" з'явилося звернення Віктора Медведчука до Володимира Зеленського та глав МОЗ, СБУ і Кабміну, в якому стверджувалося, що в "Україні діють 15 військових біолабораторій".

Як повідомляв ONLINE.UA, аналітики зробили важливе попередження українській владі  — вони змогли з'ясувати, що тема України знову поступово витісняє новини про коронавірус в прокремлівських ЗМІ, що поширюють дезінформацію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?