Рада Європи закликає українську владу схаменутися - що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада Європи закликає українську владу схаменутися - що сталося

Рада Європи закликає українську владу схаменутися - що сталося

Міжнародна спільнота продовжує активно нагадувати українській владі про те, що вона немає жодного права втручатися у діяльність Національного антикорупційного бюро. Так, нещодавно група країн у боротьбі з корупцією Ради Європи застерегла офіційний Київ від змін законодавства, які поставлять під загрозу незалежність НАБУ. Це зазначається у листі президента ГРЕКО Мартіна Мрчели на ім’я члена Національної ради з питань антикорупційної політики Михайла Буроменського, передає ONLINE.UA з посиланням на "ЄП".

"Нашу увагу привернув законопроєкт №3113, який зареєстрований у Верховній Раді і який передбачає зміни до законодавства про Національне антикорупційне бюро (НАБУ), зокрема щодо підстав звільнення директора бюро" - сказано у листі.

Мрчела звернув увагу на те, що у своєму звіті 4 раунду оцінювання України ГРЕКО згадує про важливість операційної незалежності НАБУ.

"Буду вдячний, якщо ви доведете цей лист до відома компетентних органів влади, щоб переконатися, що при розробці і прийнятті законодавства, органи влади України повністю дотримуються вимог ГРЕКО щодо незалежності НАБУ" - зазначив політик.

Варто звернути увагу на те, що ще у березні народні обранці від "Слуги народу" Олександр Качура й Олександр Дубінський зареєстрували законопроєкт, яким пропонувалося розширити перелік підстав для звільнення директора НАБУ пунктом про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією. 28 квітня профільний парламентський комітет рекомендував депутатам ухвалити інший закон.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, США, Канада, Франція, Велика Британія, Німеччина, Італія та Японія, які є постійними членами Великої сімки, а також влада ЄС терміново звернулися до команди українського лідера Володимира Зеленського та інших впливових політиків через тиск на НАБУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?