Одна жінка інфікувала коронавірусом десятки людей у Дніпрі - подробиці інциденту
Категорія
Події
Дата публікації

Одна жінка інфікувала коронавірусом десятки людей у Дніпрі - подробиці інциденту

Одна жінка інфікувала коронавірусом десятки людей у Дніпрі - подробиці інциденту

Жителька Дніпра, інфікована новим коронавірусом, заразила десятки інших людей у своєму місті. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".

За словами Надії Сальник, медичної директорки Дніпровського центру первинної медико-санітарної допомоги №1, йдеться наразі про зараження 35 громадян.

Вона пояснила, що коронавірус діагностували протягом доби у вівторок, 5 травня. 63-річну жінку перевели до 21-ї інфекційної лікарні, вона перебуває там вже чотири дні у важкому стані.

Згадані 35 інфікованих також знаходяться під наглядом медичних спеціалістів.

Загалом за підсумками доби 5 травня у Дніпропетровській області зареєстрували антирекорд з поширення інфекції. Тоді її підтвердили у 90 українців, тоді як у попередні дні виявляли лише близько 17-18 випадків. У минулу добу виявили 56.

Станом на ранок 7 травня в Україні підтвердили наявність нової інфекції у 13 691 українців. Протягом доби до загальної кількості додали ще 507, летальних збільшилось до 340.

Карантин у країні триває до 11 травня. Після цього дня починається процес виходу з режиму обмежень, який розробили у Кабінеті міністрів та узгодили разом з Офісом президента.

Загалом у світі виявили тим часом 3,7 мільйона випадків коронавірусу.

Як повідомляв ONLINE.UA, скасування карантину в Україні повинно бути плановим і помірним. Сьогодні в країні як і раніше зростає число заражених коронавірусом, тому влада повинна дотримуватися плану Кабміну щодо часткового пом’якшення карантинних обмежень. В першу чергу, мова йде про запуск транспорту і метро — його не можна запускати до 22 травня. Про це заявив президент Володимир Зеленський.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?