Усик та Ломаченко раптово опинилися у базі Миротворця - у чому причина
Категорія
Спорт
Дата публікації

Усик та Ломаченко раптово опинилися у базі Миротворця - у чому причина

Усик та Ломаченко раптово опинилися у базі Миротворця - у чому причина
Джерело:  online.ua

Профайли українських боксерів Василя Ломаченка й Олександра Усика з'явилися на сайті "Миротворець" у четвер, 7 травня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на базу проєкту.

Приводом для цього став нещодавній скандал — спортсмени брали участь у створенні проросійського пропагандистського фільму "Здрастуй, брате! Христос воскрес". Його ініціатором стали представники УПЦ МП.

Для обох боксерів обрали однакову причину занесення у "Миротворець". Вона виглядає наступним чином:

"Заперечення російської агресії. Участь в антиукраїнських пропагандистських заходах Росії (країна-агресор). Маніпуляція суспільно значущою інформацією. Противник незалежності українського православ'я від підконтрольної Росії (країна-агресор) РПЦ".

Імена, фото, особисті дані спортсменів опинилися в особливому розділі - "чистилищі". Його доповнюють інформацією про осіб, які становлять загрозу українській державності, відповідальні за різні антиукраїнські вчинки.

Нагадаємо, вказаний фільм від УПЦ МП (фактично — РПЦ) розповідає про нерозривну єдність між українським та російським народами. Усик, Ломаченко поділилися своїми розповідями про дружбу з росіянами, про те, що вважають їх та українців єдиним народом.

У стрічці дуже часто з'являється так званий митрополит Онуфрій.

У лютому 2014 року російські військовослужбовці вдерлися на територію українського Криму. В умовах, коли експрезидент Віктор Янукович втік з країни, вони Кремль анексував пів острів під виглядом "референдуму". Після найманці з'явилися вже на Донбасі, де з весни того ж року триває війна.

На тлі цих подій російська влада також веде інформаційне протистояння з Україною та забезпечує появу подібних пропагандистських фільмів.

Як повідомляв ONLINE.UA, Мохаммед Алі та Тайсон Ф’юрі — два видатних боксери, які увійшли в історію спорту. Що було б, якби вони зустрілися на рингу, попри різницю у поколіннях — відповів очільник Top Rank Боб Арум.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?