Світові лідери спіймали Росію на безсоромній брехні
Категорія
Світ
Дата публікації

Світові лідери спіймали Росію на безсоромній брехні

Світові лідери спіймали Росію на безсоромній брехні
Джерело:  online.ua

Міжнародна спільнота уважно слідкує за усіма діями команди глави Кремля Володимира Путіна та не втомлюється про це нагадувати офіційній Москві. Так, 7 травня лідери Литви, Латвії та Естонії вкотре жорстко засудили тоталітарний радянський режим і спроби РФ безсоромно фальсифікувати історію. Це зазначається у спільній заяві президентів трьох Балтійських країн Гітанаса Науседи, Егілса Левітса і Керсті Кальюлайд з нагоди 75-ї річниці закінчення Другої світової війни в Європі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт лідерки Естонії.

Президенти цих держав висловили повагу пам'яті жертв Другої світової війни та попросили своїх міжнародних партнерів протистояти спробам РФ переписати історію.

"Трагічних уроків минулого забувати не можна. Ми підкреслюємо важливість правди і достовірності. Спотворення історичних подій Другої світової війни і розчленування Європи, що послідувало за нею, є сумною спробою фальсифікувати історію й поставити під сумнів саму основу сучасного міжнародного правопорядку", - наголошують лідери країн Балтії.

Вони також звернули увагу на те, що для народів Центральної та Східної Європи закінчення ДСВ не означало настання свободи.

"Замість цього на зміну одному тоталітарному режимові прийшов інший, коли держави Балтії були силою приєднані до Радянського Союзу", - нагадали президенти.

Окрім того, Левітс, Науседа і Кальюлайд заявили, що рішуче відкидають ідею сфер впливу. За їхніми словами, головною умовою міжнародної безпеки є незмінна прихильність дотриманню міжнародного права і визнаних норм, а також безумовна повага територіальної цілісності всіх суверенних держав і їхнього права вибирати свої власні заходи безпеки і вступати в союзи і об'єднання.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Держдепі США заявили, що телеканал "1+1", показавши сюжет про нібито роботу "американських біолабораторій" в Україні, повторив фейк російської пропаганди. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?