Навіщо Росія і Саудівська Аравія затіяли нафтову війну - розкрито хитрий план Путіна
Категорія
Економіка
Дата публікації

Навіщо Росія і Саудівська Аравія затіяли нафтову війну - розкрито хитрий план Путіна

Навіщо Росія і Саудівська Аравія затіяли нафтову війну - розкрито хитрий план Путіна
Джерело:  online.ua

Росія і Саудівська Аравія влаштували нафтову війну, щоб знищити сланцеву промисловість США. Навіть якби в березні країни ОПЕК і Росія уклали б угоду за обсягами, ціни на нафту все одно б впали через зниження попиту на тлі пандемії коронавіруса. Але вже скоро ціна нафти зросте до 50-60 доларів за барель, а через півтора року злетить до 100 доларів. Хитрий план Москви і Ер-Ріяда розкрив засновник Orascom Telecom Holding Нагіб Савіріс, який спрогнозував значне підвищення цін на нафту найближчим часом. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CNBC.

"Цінова війна Росії і Саудівської Аравії була прорахованою спробою знищити американську сланцеву промисловість. Навіть якби в березні країни ОПЕК і Росія уклали б угоду, ціни на нафту все одно б впали через зниження попиту - але не так сильно. Думаю, що саудівці розуміли, що це має статися, але все одно вирішили вдарити по США, тому що після усунення конкурента ціна підніметься вище 50 або 60 доларів. Тому я дійсно вірю, що через 18 місяців нафта досягне $ 100 ", - заявив єгипетський мільярдер.

Також Савіріс підкреслив, що ослаблення економіки через коронавіруса дало багато можливостей розбагатіти. Він разкритикував позицію Уоррена Баффета, який минулого тижня назвав помилкою всі свої інвестиції в авіакомпанії. Савіріс також зазначив, що хороші можливості для інвестицій він бачить в сферах туризму, готельного бізнесу та інтернет-сервісах.

"У кожній кризі є можливість. Сьогодні можна піти і купити авіакомпанію за 1 долар, якщо взяти на себе більшу частину її боргу". - додав мільярдер.

Нагадаємо, на початку березня на тлі обмежень через пандемію коронавіруса і розвалу угоди ОПЕК + про обмеження обсягу видобутку відбулося різке падіння цін на нафту. У квітні країни ОПЕК + домовилися про нове скорочення нафтовидобутку на 9,7 мільйона барелів на добу - угода почала діяти з 1 травня. Максимальні зобов'язання взяли на себе Росія і Саудівська Аравія. У грудні 2021 року параметри угоди можуть бути переглянуті.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в США відмовилися скорочувати видобуток нафти, через що ціни на чорне золото знизилися до негативних значень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?