Переможемо спільного ворога - Трамп зробив неочікувану пропозицію Путіну
Категорія
Політика
Дата публікації

Переможемо спільного ворога - Трамп зробив неочікувану пропозицію Путіну

Переможемо спільного ворога - Трамп зробив неочікувану пропозицію Путіну
Джерело:  online.ua

У четвер, 7 травня, американський глава Дональд Трамп терміново зателефонував російському лідерові Володимиру Путіну. В ході телефонних переговорів глава Білого дому запропонував Путіну допомогу в боротьбі з коронавірусом. Йшлося про постачання медичного обладнання в Росію, щоб перемогти спільного ворога у вигляді інфекції. Подробиці переговорів Путіна і Трампа повідомили пресслужби Білого дому і Кремля, передає ONLINE.UA.

"Президент Трамп підтвердив, що США напружено працюють над наданням допомоги американцям, а також готові надати допомогу будь-якій потребуючій цього країні, включаючи Росію", - повідомив заступник спікера Білого дому Джаддом Діром за підсумками переговорів Путіна і Трампа.

Трамп також заявив Путіну про прихильність Вашингтона контролю над озброєннями, який включає як Росію, так і Китай, а також про готовність США обговорювати це питання, щоб уникнути гонки озброєнь.

"Президент підтвердив, що США віддані ефективному контролю над озброєннями, який включає не тільки РФ, але і Китай, а також з нетерпінням очікують майбутніх обговорень, щоб уникнути дорогої гонки озброєнь", - додав Дір.

У свою чергу в Кремлі зв'язали дзвінок Трампа з бажанням Вашингтона зміцнити відносини з Москвою. Також в пресслужбі російського президента підтвердили, що Трамп запропонував Путіну допомогу в боротьбі з коронавірусом.

"Акцентована історична значимість союзницьких відносин, які пов'язували наші народи в роки Другої світової війни і дозволили перемогти спільного ворога. Підкреслено, що, слідуючи цим традиціям, Росія і США здатні багато чого досягти у вирішенні гострих проблем сучасності, включаючи забезпечення стратегічної стабільності, боротьбу з тероризмом , врегулювання регіональних конфліктів, протидію епідеміям ", - заявили в Кремлі.

Також наголошується, що Путін і Трамп обговорили ситуацію на світовому ринку нафти. Вони відзначили надзвичайну важливість нової угоди ОПЕК +, яка заробила з 1 травня і вже зробила практичний вплив на стабілізацію нафтових цін.

"Підтверджено важливість підтримки російсько-американського діалогу і контактів в різних областях. Лідери висловили задоволення розмовою, яка носила конструктивний і змістовний характер", - підсумували в Кремлі.

Нагадаємо, раніше Путін і Трамп виступили зі спільною заявою з нагоди 75-ї річниці зустрічі на Ельбі в Німеччині американських і радянських військ, які були союзниками у Другій світовій війні. Вони заявили, що "дух Ельби" є прикладом того, як Росія і США можуть відкласти в сторону суперечності, збудувати довіру і співпрацювати в ім'я спільної мети. В Україні обурилися цією заявою. Українські дипломати вважають, що особисте бажання президента Трампа знайти точки дотику з Путіним не може відбуватися ні за рахунок України, ні за рахунок нашого минулого, ні за рахунок нашого майбутнього. У Києві нагадали, що Росія не має ні історичного, ні морального права привласнювати перемогу у Другій Світовій, так як в перемозі радянських сил - кров і смерть мільйонів українців і українок.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін знову обвів Трампа навколо пальця за допомогою Росії, яка була направлена в США під виглядом гуманітарного вантажу - він виявився платним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?