Світ очікує туристична катастрофа через коронавірус - доповідь ООН
Категорія
Світ
Дата публікації

Світ очікує туристична катастрофа через коронавірус - доповідь ООН

Світ очікує туристична катастрофа через коронавірус - доповідь ООН
Джерело:  online.ua

Організація Об'єднаних Націй прогнозує зниження світового туризму через епідемію коронавірусу на 60-80%. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на доповідь Всесвітньої організації туризму при структурі.

За даними експертів, заявлене скорочення кількості туристів спостерігатиметься вже до кінця 2020 року.

Згідно з підсумками першого кварталу цього року, туристична індустрія через загальний карантин недоотримала 22% прибутків.

На думку керівництва UNWTO, у світі склалася найгірша економічна криза. Кількість туристів у світі може скоротитися на цифру від 850 мільйонів до 1,1 мільярда людей. Відповідні втрати сягатимуть 1,2 трильйона доларів США.

Експерти організації розробили три сценарії відновлення туристичного бізнесу у світі:

  • покрокове відкриття кордонів у липні при падінні кількості туристів на 58%;

  • покрокове відкриття кордонів у вересні при падінні кількості туристів на 70%;

  • покрокове відкриття кордонів у грудні при падінні кількості туристів на 78%.

Станом на 7 травня у світі підтвердили вже 3,7 мільйона випадків коронавірусу COVID-19. Він походить з китайського міста Ухань, однак наразі невідомо, як само він уразив людство. Головні версії — виток з наукової лабораторії та природний перехід від тварин. Ускладнює відповідні дослідження позиція офіційного Пекіна.

Як повідомляв ONLINE.UA, керівництво німецької Бундесліги отримало дозвіл на відновлення футбольного сезону — матчі почнуться вже 16 травня. Загалом участь у Бундеслізі та 2-й Бундеслізі братимуть 36 клубів. Представники асоціації встановили згадану вище дату, опираючись на висновок федерального уряду — посадовці назвали прийнятним відновленням матчів у другій половині місяця, "з 15 травня".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?