Легендарний інцидент: Холіфілд нарешті пояснив, чому Тайсон вкусив його за вухо
Категорія
Спорт
Дата публікації

Легендарний інцидент: Холіфілд нарешті пояснив, чому Тайсон вкусив його за вухо

Легендарний інцидент: Холіфілд нарешті пояснив, чому Тайсон вкусив його за вухо
Джерело:  online.ua

Легенда американського боксу Евандер Холіфілд, який напередодні оголосив про своє повернення, озвучив свою версію щодо відомого інциденту під час бою проти Майка Тайсона. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Forbes.

За його словами, Тайсон вирішив зробити щось божевільне — наприклад, вкусити суперника за вухо до крові — щоб не втратити обличчя через поразку. Тоді, у 1997 році, медіа повідомили про проблеми зі здоров'ям у Холіфілда.

"Ні-ні, цього не більше не буде. Річ у тому, що я розумію, навіщо він тоді вкусив мене. Зараз таких проблем бути не повинно. Тайсон намагався захистити свій імідж. Він зрозумів, що програє хлопцеві, який, як йому розповіли, мав проблеми з серцем... Тайсон сказав собі: "Якщо я впаду, то це знищить мою репутацію, але якщо я зроблю щось божевільне, то фанати, які знають, що я злий, назвуть мене божевільним", - стверджує боксер.

Холіфілд додав, що з того часу багато чого змінилося, зокрема й сам Тайсон. Той нібито став тихішим, спокійнішим та не дозволить собі більше такого — йому не потрібно захищати імідж агресивного та шаленого бійця.

Нагадаємо, сам Майк Тайсон інакше пояснював цей інцидент. Холіфілд ніби постійно намагався вдарити його головою, а рефері нічого з цим не робив. Тоді боєць обурився та вирішив помститися.

Бій 1997 року став реваншем — до того Тайсон вже поступився Холіфілду один раз. Дуель, яку на той вважали найбільш гучною та прибутковою, закінчилася після третього раунду - "залізного Майка" дискваліфікували. Витівка з вухом суперника коштувала йому 3 мільйони доларів США.

Примирення колишніх ворогів сталося лише 2009 року. Під час одного з американських телешоу Тайсон вибачився, а Холіфілд прийняв ці вибачення.

На цьому відео можна побачити той легендарний клінч, який завершився погано для вуха Холіфілда й самого Тайсона — у перспективі.

Як повідомляв ONLINE.UA, Мохаммед Алі та Тайсон Ф’юрі — два видатних боксери, які увійшли в історію спорту. Що було б, якби вони зустрілися на рингу, попри різницю у поколіннях — відповів очільник Top Rank Боб Арум. На думку промоутера, цей бій вкрай важко спрогнозувати. Ця модельована подія не дає спокою експерту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?