В Україні змінили терміни вступної кампанії через коронавірус - що варто знати
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні змінили терміни вступної кампанії через коронавірус - що варто знати

В Україні змінили терміни вступної кампанії через коронавірус - що варто знати
Джерело:  online.ua

Міністерство освіти й науки України вирішило змінити терміни вступної кампанії у 2020 році через епідемію коронавірусу COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт відомства.

Наказ підписали 4 травня, він напередодні пройшов реєстрацію Мін'юсту.

"Змін зазнали терміни проведення вступної кампанії у 2020 році – усі дати зсунуто на місяць (серпень) з урахуванням прогнозу розвитку епідеміологічної ситуації. Так, для вступників на основі ПЗСО реєстрація електронних кабінетів розпочнеться 1 серпня, прийом заяв та документів триватиме з 13 до 22 серпня (для тих, хто вступає за результатами ЗНО), та до 16 серпня для вступників, що складатимуть вступні іспити в закладі вищої освіти", - пояснили у МОН.

Творчі конкурси проведуть з 1 до 12 серпня. Рекомендації щодо зарахування на бюджет відбудуться до 27 серпня, а подати усі документи абітурієнтам необхідно буде до 31 серпня.

"Міністерство освіти і науки передбачило для вступників можливість подачі оригіналів документів поштою (і у зв’язку з цим до 5 днів збільшено інтервал між останнім днем подачі документів та виданням самого наказу про зарахування). Передбачено також, що вступники зможуть надіслати сканкопії необхідних документів електронною поштою, наклавши на них кваліфікований електронний підпис, а самі документи донести після початку навчання", - додало відомство.

Також перенесли період реєстрації на єдиний вступний іспит. Процес триватиме з 12 травня до 5 червня — онлайн. Дати екзаменів залишилися незмінними, 1 та 3 липня.

Міністерство попередило про розширення кола вступників, які можуть запросити переведення на вакантні бюджетні місця. Йдеться про дітей поліцейських, які загинули чи пропали безвісти під час служби.

"В Умовах прийому також закріплено право іноземців та осіб без громадянства, у тому числі закордонних українців, які постійно проживають в Україні, осіб, яких визнано біженцями, та осіб, які потребують додаткового захисту, на здобуття вищої освіти нарівні з громадянами України, у тому числі за рахунок коштів державного або місцевого бюджету за умови виконання таких же вимог до вступу, як і для громадян України. Тобто тепер для того, щоб навчатися на бюджеті ця категорія вступників повинна буде успішно скласти ЗНО та подати до 5 заяв на бюджетні місця в університеті", - резюмувало міністерство.

Як повідомляв ONLINE.UA, головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що план виводу України з карантину можуть переглянути. За його словами, затверджені Кабінетом міністрів п’ять етапів залишаться та почнуть процес з першого.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?